שיטת ההתמקחות על השכר הטובה ביותר

התמקחות על שכר? מזתומרת? לא אמרת שכל הבלוג הזה בכלל נועד לעצמאות כלכלית ככה שלא נהיה תלויים בשכר של אחרים?? אז אמרתי =)

 

הסיבה שאני כותבת את זה כאן כי רובינו הגדול יעבוד כשכירים עד שנגיע לעצמאות כלכלית. יש את היזמים או בעלי המקצועות החופשיים שמחליטים להיות עצמאיים ולהקים עסק משלהם. אנשים אלו הם אנשים שאני מאוד מעריכה על האומץ והתעוזה לבנות את העסק משלהם אבל אני עוד לא החלטתי אם יש לי מספיק דחף במשהו ספציפי כדי לעשות את זה בעצמי. אז בינתיים אני, ואני מניחה שעוד רבים מהקוראים בבלוג הזה נעבוד כשכירים, נחסוך ונשקיע מהמשכורת הזאת עד שנגיע לעצמאות הכלכלית המיוחלת. אי לכך ובהתאם לזאת, ככל שנרוויח יותר בשכר נוכל לשים יותר בצד בשביל השקעות שיבטיחו את עתידנו הכלכלי.

 

זאת נקודה ששווה לעצור עליה. אם קיבלנו העלאה או עברנו למקום עבודה חדש שבו אנחנו מרוויחים יותר אנחנו לא מגדילים את ההוצאות שלנו! לא מחליטים יופי הגיע הזמן יש לי יותר כסף אז אני אקנה טלוויזיה חדשה ואתחיל להביא מנקה כל שבוע ואשדרג את הסמארטפון. לא ולא! אם נכנס לנו עוד כסף נזיל כל חודש אנחנו נשארים באותה הרמת חיים בדיוק כפי שחיינו לפני זה ודואגים לכך שהכסף הנוסף יעבוד קשה. למה? כדי שבעתיד אנחנו לא נצטרך לעבוד קשה. האם באמת טלוויזיה חדשה שווה יותר מאשר היכולת לא לעבוד בכלל עד סוף ימינו???

Didn't think so….

 

מה עושים עם תוספת שכר?

  •  קונים בה עוד נכסים,
  • משקיעים בעוד ניירות ערך
  • שמים בצד עבור הון עצמי לנדל"ן
  • שומרים בשביל קורס העשרה שיפתח אותנו כלכלית ו/או נפשית
  • משקיעים בבניית עסק עצמאי
  • כל דבר אחר אשר יוכל לספק לכם הכנסה פסיבית!!

 

אז עכשיו אחרי שסיכמנו מה עושים עם ההכנסה הנוספת שנקבל מהעבודה החדשה הגיע הזמן להבין איך לקבל אותה. הייתי בראיונות עבודה רבים בחיי והשאלה של מה ציפיות השכר שלך תמיד עוררה בי מיני התקף חרדה. לא ידעתי, פשוט לא ידעתי לענות! פחדתי שאני אגיד נמוך מדי ואתקע, פחדתי שאני אגיד גבוה מדי ואז יגידו שזה לא רלוונטי ויוותרו עליי. פחדתי מאוד! בכלל בתור אישה קשה לי מאוד לבקש את מה שמגיע לי (טוענים לפחות שלגברים זה קל יותר). קראתי איפשהו שבמשא ומתן מי שאומר את המספר ראשון הוא תמיד זה שמפסיד. ניסיתי ליישם את השיטה הזאת ולענות על שאלה בשאלה ולשאול מהו השכר שהם מציעים לתפקיד אבל האמת שמראיינים ישראלים לפחות פשוט לא עונים על השאלה הזאת.

ניסיתי שיטה אחרת של לתת טווח של משכורת כדי להיראות גמישה יותר. נכנסתי לאינטרנט ביררתי מה הטווח שכר לאנשים עם הידע והניסיון שלי ואמרתי את הטווח. באופן לא מפתיע תמיד הציעו לי את המספר הנמוך ביותר בטווח! אז איפה הגמישות פה מצידי אם מראש פשוט מציעים לי את המספר הנמוך ביותר? הבנתי שגם זו לא הדרך.

ואז, באחד מהראיונות הרבים שהייתי בהם חשבתי על זה והבנתי שיש שיטה הרבה יותר טובה! במקום להגיד להם מה אני רוצה להרוויח אני פשוט אומרת למראיין מה אני מרוויחה היום. רגע, אתם אומרים אבל מה זה עוזר להגיד כמה את מרוויחה היום? כל המטרה היא להרוויח יותר לא? אז הנה הטריק, אני פשוט מסלפת את המציאות! במקום להגיד את המשכורת שאני מרוויחה היום באמת, אני פשוט אומרת את המשכורת שאני רוצה (ונראה לי ריאלי שאני אקבל) להרוויח בעבודה החדשה! בגדול המשפט שאני תמיד אומרת הוא כזה:

"תראה, היום אני מרוויחה X (כאשר הוא גבוה יותר ממה שאני מרוויחה באמת) ואני מצפה למשהו מעל למשכורת הזאת כי היום אני מגיעה אליכם עם יותר ידע ויותר ניסיון ויש לי הרבה יותר לתרום לארגון."

 

למה השיטה הזאת כל כך גאונית?

כי מקום עבודה שמכבד את עצמו אף פעם לא יציע לכם פחות ממה שאתם מרוויחים היום. זאת הפרנסה שלכם, למה שתרצו לרדת ברמת החיים כדי לעבוד אצלהם? המעסיקים מבינים זאת ולכן תהיו מוכנים לכך שחלק מהמקומות יציעו לכם בדיוק את אותו המספר שאמרתם או שאולי יעלו את המספר שאמרתם טיפה אבל ההצעה שתקבלו תהיה קרובה למשכורת שאמרתם שאתם מרוויחים היום. תקבלו שלל תירוצים ללמה הם נותנים לכם את אותה המשכורת (או משהו דומה), המצב במשק לא משהו, קשה להכניס את זה לתקציב, ניתן לך את אותו המשכורת ועוד שנה נדבר על העלאה…. לא משנה תירוצים למה הם לא ממש מעלים לכם את המשכורת מעבר למה שאתם "מרוויחים היום". העניין הוא שמלכתחילה אמרתם מספר שיותר גבוה ממה שאתם מרוויחים היום אז בכל מקרה את ההעלאה שלכם כבר קיבלתם. כדי לא להיראות נואשים או אנשים שלא מוכנים לקיים משא ומתן, תגידו שציפיתם להרוויח יותר ממה שאתם מרוויחים היום אבל אתם מוכנים להתפשר בתנאי שיוסיפו לכם :

  • קרן השתלמות
  • פחות אחוזי משרה באותה המשכורת
  • יציאה פעם בשבוע מוקדם יותר (בשביל לימודים, ילדים או סתם לשבת בים כי אתם יכולים)
  • רכב / טלפון חברה
  • אופציות (אם רלוונטי)
  • יותר ימי חופשה ממה שהציעו
  • כל תנאי נלווה שהייתם רוצים
  • כל התשובות נכונות

 

ככה לא רק שתקבלו משכורת יותר גבוהה גם תקבלו תנאים נוספים טובים יותר והכי חשוב תתפסו כגמישים ומוכנים להתפשר מול העבודה החדשה!

רגע אבל, מה אם יבדקו את השכר שלי ויגלו ששיקרתי?

אז זהו שהסיכוי שזה יקרה די קלוש. יש טאבו עצום במדינה שלנו על דיבורי שכר, החברות כמובן מעודדות את זה ככה שסיכוי נמוך שיתקשרו לאחד הממליצים שלכם וישאלו אותו כמה הרווחתם, זאת לא שאלה שנהוג לשאול, ובלי קשר לא תמיד יכולים לשאול את המעסיק הנוכחי כי לא תמיד הוא יודע שאתם מחפשים עבודה. גם אם כן עשו זאת וגילו שזה לא באמת מה שאתם מרוויחים תמיד אפשר להגיד שכללתם בתוך המספר שאמרתם פנסיה / רכב / טלפון / נסיעות / קרן השתלמות וכדומה. אני חייבת להגיד שמעולם לא התקשרו לאחד המנהלים הקודמים שלי ושאלו אותו כמה הרווחתי.

כמובן שהשיטה הזאת עובדת בתנאי שאתם לא בתחילת הדרך וחסרי ניסיון תעסוקתי. אם רק התחלתי בחברה מסויימת בתחום מסויים זה בסדר להרוויח קצת פחות בשביל לקבל ניסיון. במיוחד בהתחשב בכך שלמצוא עבודה ללא ניסיון זה לא פשוט בימינו. אחרי כמה חודשים תוכלו להיות עם ניסיון ולחפש מקום חדש ואז להשתמש בשיטה הזו כדי להרוויח יותר.

 

יאללה, תרוויחו יותר תחסכו יותר !

 

שיהיה בהצלחה בראיונות ותספרו לי איך הלך!

7 מחשבות על “שיטת ההתמקחות על השכר הטובה ביותר”

  1. לאחר שהתיידדתי עם מנהלת משאבי האנוש במקום עבודה שלי היא אמרה שמאוד הופתעו מהשכר שביקשתי או כמו שהיא הציגה את זה: "ביקשת שכר של גבר"
    לא היה לי מושג, פשוט ביקשתי מה שחשבתי שמגיע לי וקיבלתי.

    1. האופטימית

      מפתיע לשמוע את זה, רק מחזק את הדעה הרווחת שנשים מרוויחות פחות כי בין השאר הרבה דורשות פחות או חושבות שמגיע להן פחות. אני לצערי כשביקשתי משכורת של גבר שידעתי שיש אחרים בשוק שמרוויחים את זה דחו אותי וטענו שזה יותר מדי. כשאמרתי בריאיון שאני מרוויחה את אותה המשכורת במקום הנוכחי הוסיפו לי עוד אלפיים שקל וקיבלו אותי. לא אוהבת לשקר אבל לפעמים זה עדיף.

  2. אני משתמש בשיטה הזאת כבר כמה שנים, רק ההבדל הוא שאני אומר את השכר האמיתי ולא המבולף, אולי את צודקת ויכלתי להרוויח יותר אבל מהניסיון האישי שלי כאשר יש ביקוש בשוק, ואת מתראיינת בכמה מקומות עבודה המעסיק שאיתו תיהיה לך הכי הרבה כימיה הוא זה שגם יציע את השכר הכי מכובד, המעסיקים יודעים שאם את מתראיינת אצלם את גם ביקרת בעוד כמה מקומות ואם הם רוצים אותך אז גם מקומות אחרים רוצים ולכן יציעו הצעה יפה, זאת גם דרך סינון לברור את המעסיק המתאים מהשאר. בכל אופן מומלץ תמיד לנווט את תהליך החיפוש ככה שבסופו יהיו לך 2 או 3 הצעות לבחור מהן

    1. האופטימית

      לא תמיד המעסיק או המשרה שאתה הכי רוצה יציעו את המשכורת הכי יפה, ידוע שזה שונה לנשים אבל בכל מקרה זה לא הניסיון שלי. בתחילת דרכי כשהחלפתי את העבודה בפעם הראשונה שאלו אותי כמה הרווחתי במקום הקודם, העליתי את השכר ממש בקצת ואמרו לי תקשיבי, אנחנו מקבלים אותך בלי הרבה ניסיון אז נשלם לך בדיוק מה ששילמו לך קודם. לקח לי שנתיים לקבל העלאה אחר כך וגם אז הסכום היה נמוך משמעותית מהשווי שוק שלי שהיה בזמנו. נכון, הייתי צריכה להתמקח, הייתי צריכה להתעקש שיוסיפו לי עוד אבל זה לקח שעברו שנים רבות עד שלמדתי אותו וקיבלתי ביטחון מספיק לעשות את זה.
      ברור שעדיף שיהיו אופציות אבל לא תמיד יש, או שלפעמים יש תפקיד או ארגון שממש בא לנו להיות שם או שיפתח אותנו יותר. השיטה הזאת נותנת מספר עוגן מאוד חזק בלי הצורך להתמקח, שכפי שאמרתי לא בא לכולם בקלות.

  3. פינגבאק: 7 טעויות שאנשים עושים עם הכסף - האופטימית הדרך לעצמאות כלכלית

  4. פינגבאק: נשים וכסף - הסיכונים והיתרונות שאולי לא הכרתן | האופטימית הדרך לעצמאות כלכלית

  5. פינגבאק: השלמת הכנסה - 73 דרכים לייצר הכנסה נוספת - האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן