פרויקט עצמאים כלכלית – רעיונות להכנסה פסיבית : מניות דיבידנד

מניות דיבידנד

 

הקדמה מאת האופטימית – השקעה במניות דיבידנד

פרויקט עצמאים כלכלית הינו פרויקט אשר מסקר אנשים שהגיעו לעצמאות כלכלית בשלב מוקדם בחייהם. כלומר, הגיעו למצב שבו ההכנסות הפסיביות שלהם מכסות את ההוצאות השוטפות. לפירוט על הפרויקט, הקריטריונים לפיו נבחרו האנשים וכדומה מוזמנים להסתכל כאןלכל הפוסטים בסדרה של פרויקט עצמאים כלכלית מוזמנים להסתכל כאן.

השבוע אני אספר לכם את הסיפור של ניר שביקש להשאר אנונימי. ניר למען האמת הוא מישהו שאני מכירה כבר כמה זמן. נעזרתי בו באופן אישי כשהחלטתי להעביר את תיק ההשקעות שלי מהשקעות עוקבות מדדים להשקעות מבוססות מניות דיבידנד.

מניות דיבידנד הן מניות שמחלקות את רווחי החברה. חלק מהחברות שמונפקות בבורסה מחלקות דיבידנדים לבעלי המניות. כאשר אתם רוכשים מניה, אתם רוכשים בעלות חלקית בחברה. כלומר, קניתם מניות של חברת IBM (לא, זאת לא המלצה אלא דוגמא) יש לכם בעצם בעלות חלקית, קטנה על חברת IBM. חלק מהחברות (לא כולן) מחלקות נתח מהרווחים לבעלי המניות.

מניות דיבידנד כשיטת השקעה מייצרת הכנסה פסיבית שוטפת. באופן אישי זאת שיטת ההשקעות החביבה עליי ביותר. הפשטות שלה והפסיביות האמיתית שיש בגישה ההשקעה הזו. מי מכם יודע שאני מנסה סוגים רבים של השקעות. השקעה בדיבידנדים דורשת הכי פחות מאמץ והתעסקות בשוטף.

דבר נוסף שאני אוהבת בהשקעת מניות דיבידנד הוא שאני תמיד שמחה מכל מצב. כשהשוק עולה אז נחמד התיק שלי עלה וכיף לראות ירוק בעיניים. כשהשוק יורד אני אפילו עוד יותר שמחה. אמנם התיק שלי ירד, אבל כל המניות במבצע! בשלב זה אני יכולה לקנות מניות של חברות טובות ויציבות במחירי מבצע ולהגדיל את תזרים הדיבידנדים שלי. כך או כך, בגלל שאני משקיעה לטווח הארוך, התנודות בשוק ההון פשוט לא מפריעות לי.

דיבינדים
אני מתה על דיבידנדים, זה קטע מגניב לא עושים כלום והכסף נכנס לחשבון

הסיפור של ניר – השקעה במניות דיבידנד

 

שם

ניר. ניר בחר לשמור על סודיות מסויימת ולכן מזדהה בשמו הפרטי בלבד.

גיל שהגעת בו לעצמאות כלכלית

הגעתי לעצמאות כלכלית בגיל 35.

 

איך הגעת לעצמאות כלכלית?

רוב ההכנסה הפסיבית שלי היא ממניות שמגדילות את הדיבידנדים שלהן כל שנה.

אף פעם לא עשיתי חישוב של רמת הוצאות מול הכנסות אך מבחינת האופי שלי יצא לי שתמיד הוצאתי מעט מאוד וחסכתי יותר מ-50% מההכנסות שלי.

כל חודש אני מעביר את הכספים מהעו”ש לחשבון השקעות בחו”ל בו העמלות מאוד נמוכות. כשמצטבר לי סכום מספק לבצע פעולת קנייה (אחת לחודשיים שלושה) אני מבצע פעולת קנייה. לוקח לי היום פחות מדקה לבחור את ניירות הערך המתאימים. שאר הזמן אני לא מתעסק עם התיק, הוא מטפל בעצמו.

תהליך הלימוד הראשוני על ההשקעות והבנת הגישה שמתאימה לי בבחירת המניות היה ארוך. התהליך כלל בדיקה מאוד מאוד מעמיקה על תחום שוק ההון וההשקעות בכלל עד שהגעתי לרמה שאני יכול לישון בשקט כשההשקעה שלי היא 100% מניות והבורסה יורדת גם באחוזים דו-ספרתיים.

מניות דיבידנד
אני לא מתעסק עם התיק, הוא מטפל בעצמו

כמה זמן לקח לך להגיע לעצמאות כלכלית באמצעות מניות דיבידנד?

זאת שאלה מאוד בעייתית. מצד אחד אני כל החיים שלי הייתי חסכן ועבדתי בכיוון לעצמאות כלכלית עוד לפני שידעתי שזה מה שאני רוצה. מצד שני מהרגע שגיליתי שיש את היכולת להגיע להכנסה פסיבית שמחליפה עבודה בצורה סבירה אז התהליך היה מאוד קצר כי את רוב החיסכון חסכתי לפני כן.

מהרגע שהתחלתי להשקיע בפועל, לקח לי בערך 4 שנים עד שהגעתי למצב שבו ההכנסות הפסיביות מתיק ההשקעות עולות על ההוצאות שלי.

 

מה המכשול הכי גדול שהיה צריך להתגבר עליו?

המכשול הפסיכולוגי והפחד היו הגדולים ביותר. שטיפת המוח שעברתי כל החיים מהתקשורת והמשפחה שמניות זה הימורים. אמרו לי שכל מי שמשקיע מאבד את הכסף וסיפורי הסיוטים של בני משפחה שהפסידו הון עתק בשוק ההון. אחרי שלמדתי והבנתי מה קורה באמת בשוק ההון הבנתי את הטעויות הגדולות של המשקיעים והבנתי ששטיפת המוח שעברתי לא נכונה ואפשר להימנע מכך.

מה גרם לך ללכת על השקעה במניות דיבידנד?

ההבנה שאני יכול לעשות את זה ושזה יותר יציב מכל הכנסה אחרת שנתקלתי בה. לאחר ההתגברות על המכשול הפסיכולוגי והמשפחתי שבא ואמר “אל תעשה את זה!”. הבדיקות ההיסטוריות שעשיתי העלימו את הפחד כי הם חשפו את הטעות ושטיפת המוח שעברתי והראו לי שבהחלט ניתן להרוויח הכנסה יציבה משוק ההון לאורך זמן כולל תקופות של עשרות שנים.

 

כמה זמן בחודש אתה משקיע בניהול ההכנסות הפסיביות?

אני לא משקיע זמן בכל חודש. יוצא לי בשנה פחות מ-5 דקות במצטבר להתעסק עם תיק ההשקעות שלי.

 

מה העצה שלך לקוראים שרוצים להגיע גם לעצמאות כלכלית?

אל תאמינו לשום דבר שאתם קוראים בלי לאמת אותו. תלמדו מההיסטוריה מאנשים שעשו את זה כבר כי יש הרבה דוגמאות לכך בעיקר מעבר לים.

מניות דיבידנד
תצלום מסך מהבנק של האופטימית, כל תשלום לנייר זה דיבידנד שהתקבל

מה אתה עושה היום בזמנך הפנוי?

אני אישית בחרתי להמשיך להגיע למשרד כי אני אוהב את זה. כיף לי ואני לא מרגיש שאני “עבד”. בזמני הפנוי אני קורא הרבה.

 

יש לך לינקים רלוונטיים לתת?

 ניר הוא משקיע עצמאי. אין לו אתר או מקור פרסום כלשהו אך הוא רצה לתת כמה קישורים שנועדו לתת השראה למי שרוצה להיכנס לעולם הזה. להראות שכל אחד יכול עם מחקר נכון וסבלנות להגיע לסכומים גבוהים בשיטה זו.

הסיפור על אן שייבר – אמריקאית יהודיה שהפכה במשך שנים 5,000$ ל-22 מיליון דולר באמצעות השקעה במניות דיבידנד.

הסיפור על רונלד ריד – עובד ניקיון אמריקאי שצבר בחייו 8 מיליון דולר מהשקעות במניות למרות שהוא השתכר בשכר מינימום בלבד.

הערת האופטימית – יש המון אתרים שמלמדים את עולם ההשקעות הדיבידנדים. אם אתם מחפשים מידע טוב בעברית אני ממליצה על האתר הזה.

 

אז זה הסיפור של ניר על עצמאות כלכלית באמצעות השקעה במניות דיבידנד.

רוצים להתראיין גם? מכירים מישהו שיכול להתאים בול לפרויקט? צרו קשר.

 

ידעתם שיש לי יש קורס שילמד אתכם להשקיע בשוק ההון?

אם בא לכם להכיר יותר טוב את שוק ההון ולהשקיע בו לבד ולא באופן מנוהל זה הקורס בשבילכם! הקורס מתמקד בלהסביר את מושגי הבסיס שחייבים לדעת בצורה הכי ברורה שיש ובללמד שתי אסטרטגיות השקעה: השקעות במדדים ובמניות ערך. בקורס הצעד הראשון למיליון – איך להרוויח בשוק ההון אני מלמדת את בסיס של השוק ההון עם חלקים פרקטים וצ’ק ליסטים שממש מלמדים אתכם איך להשקיע. הקורס קליל ובעל ערך שיעזור לכם להתחיל לבנות את תיק ההשקעות שלכם ולהשקיע בעצמכם! 25% הנחה לקוראי האתר באמצעות קוד קופון website

 

אולי יעניין אותך גם