איך לבחור קרן כספית?

אז החלטת בעקבות הפוסט הקודם שמתאים לך קרן כספית?

מעולה! אז מה עכשיו?
איך לבחור קרן כספית?
ראשית נבחר את סוג הקרן הכספית שמתאימה לנו:
שקלית או דולרית?
קרן כספית שיקלית – הקרן הכספית הזו מתנהלת בשקלים, אם הצורך הוא לרכוש באמצעות כספי הקרן הכספית משהו בשקלים זו האופציה העדיפה. למה? כי אז המוצר בהחלט מאוד סולידי ולא חשוף להשפעות אחרות של השוק כמו שינויי מט"ח שכידוע יכול להשתנות לא מעט. לרוב האנשים קרן כספית שיקלית היא כנראה הכיוון הנכון.
קרן כספית דולרית – כל עוד הריבית בארה"ב גבוהה יותר מהריבית בארץ זה יכול להיות די מפתה ללכת על קרנות דולריות כי התשואות בקרנות הכספיות צפויות להיות גבוהות יותר. אבל אז אנחנו גם ניחשף לשינויים בשער הדולר שהופכים את המוצר להרבה פחות סולידי.
עם אג"ח קונצרני או בלי?
בגדול חלק מהקרנות יכולות להיות מושקעות רק בפקדונות בנקאיים ואגרות חוב ממשלתיות לטווח קצר כך שההשקעה מאוד סולידית. יש קרנות שמשקיעות גם באג"ח קונצרני בדירוג גבוה לטווח קצר שהסיכוי שהכסף לא יוחזר נמוך כך שרמת הסיכון קצת יותר גבוהה לטובת תשואה קצת יותר גבוהה. כאן השיקול בעיקר שלכם.
איפה כדאי לקנות אותה?
איפה כדאי לקנות קרן כספית? שאלה מצויינת. קרן כספית היא נייר ערך שנסחר בבורסה לכל דבר וככזה ניתן לרכוש אותו דרך חשבון השקעות בבנקים או בתי השקעות.
קרן כספית זה מההשקעות היחידות שמשתלם לקנות דרך הבנק. בגלל כל מיני הסכמים היסטוריים לבנקים אסור לגבות שום עמלות עבור רכישה ואחזקה של קרן כספית. כך שאפשר מאוד בקלות דרך חשבון ההשקעות בבנק לרכוש קרן כספית.
לא בא לך לנהל כסף גם בבנק וגם בבית השקעות? מובן לגמרי. במסגרת הטבות שסידרתי לקבוצה מיטב טרייד מאפשרים לפתוח חשבון החל מ-10,000 ₪ עם פטור מדמי ניהול לשנתיים וגם פטור מעמלות עבור קניה / מכירה של קרנות כספיות כך שגם שם תוכלו לקנות קרנות כספיות ללא שום עלות – לפרטי ההטבה בתגובה הראשונה.
ואיך אוכל לוודא שהקרן הכספית נותנת לי ריבית גבוהה יותר מהבנק?
כמובן שכדאי לשאול איזה פיקדונות יש בבנק וחשוב לבחון מול הצורך בנזילות. אם אני רוצה את הכסף זמין למשיכה ברמת חודשית ובפיקדון בנקאי אוכל למשוך את הכסף רק פעם בשנה, זה לא יתאים וכנראה שיהיה עדיף קרן כספית.
אבל אם אין כח לעשות סיבוב בנקים, בנק ישראל הוציא אתר שעושה השוואה בין הפקדונות וההלוואות בין הבנקים כאן. המידע לא תמיד הכי עדכני אבל זה בסיס נוח לבדוק ממנו.
אוקי השתכנעתי מתאים לי קרן כספית איך נעשה את זה בפועל?
הדרך הכי קלה היא להיכנס דרך אתר פאנדר לבחור בתפריט העליון מצד ימין "כספיות" ולראות את רשימת הקרנות הכספיות ואז למיין לפי:
  1. תשואה שנתית תיאורטית – בשוק ההון לא יכולים להתחייב באמת לתשואה כמו הבנקים שמבטיחים ריבית קבועה אך מכיוון שקרנות כספיות הן מאוד סולידיות וסביר מאוד שהתשואה תהיה דומה למה שמצפים רשום מה התשואה התיאורטית השנתית שנקבל. מומלץ למיין לפי התשואה הגבוהה ביותר.
  2. דמי ניהול – לרוב אני ממליצה להסתכל ראשית על דמי הניהול כי התשואות בקופות מנוהלות לא ממש ידועות מראש אך במקרה של קרן כספית זה קצת שונה כי ניתן להעריך ברמת סבירות גבוהה מה התשואה שתתקבל. לכן לאחר שהסתכלנו על התשואה הצפויה נחפש את הקרן שתיתן לנו את התשואה הגבוהה ביותר בדמי הניהול הנמוכים ביותר.
  3. להסתכל על שם הקרן ולראות לפי שם הקרן מה היא בדיוק. יהיה כתוב לך אם היא שקלית, דולרית, ללא אג"ח קונצרני וכדומה. כל מה שעליך לעשות זה לבחור את הקרן שמתאימה לך ביותר.
ברגע שמצאת שנראית לך ללחוץ על שם הקרן ולחפש שם את מספר הקרן. מספר הקרן זה מה שנזין לתוך תוכנת המסחר בחשבון הבנק או בחשבון בבית ההשקעות יחד עם סכום לקניה וזהו גם לך עכשיו יש קרן כספית. מזל טוב 🙂

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן