בפוסטים הקודמים, כתבתי על הצד של ניהול סיכונים בהשקעות וסיבולת הסיכון האישית שלכם (פיננסית ופסיכולוגית). עכשיו הגיע הזמן לדבר על סיבולת הסיכון הנדרשת. כלומר, מה התשואה והסיכון שצריך לקחת כדי להגיע למטרות? בפוסט הזה תמצאו מחשבון תשואה שיחשב לכם סוגים שונים של תשואה בהתאם לסוג ההשקעה שלכם.
מה זה תשואה בדיוק?
תשואה בעולם הכלכלה מוגדרת כיחס בין שווי השקעה בנקודות זמן שונות. לדוגמא לפני שנה קניתי דירה במיליון ש"ח ולאחר שנה הדירה שווה 1.1 מיליון ש"ח. במקרה זה התשואה שלי היא 10% (100,00 ש"ח) והיא ההפרש באחוזים בין ההשקעה הראשונית שלי לבין השווי שלה כיום.
בעולם ההשקעות תשואה היא כמה זמן ייקח לי להחזיר את ההשקעה הראשונית שלי. נניח שהדירה שקניתי מושכרת ומניבה לי שכירות של 5,000 ש"ח בחודש. התשואה המתקבלת מהשקעה זו היא 6% וזה אומר שייקח לי בערך 12 שנה להחזיר את הסכום השקעה הראשוני שלי (מיליון ש"ח) מהשכירויות.
חיפוש קצר בגוגל ייתן לכם לא מעט משוואות כמו למשל אלו שכאן. חשוב להבין שיש הרבה פרמטרים שיש לקחת בחשבון בחישוב תשואה ולא תמיד החישוב פשוט. לפעמים יש מיסוי, הוצאות נוספות, תשואה משתנה ועוד משתנים שיש לקחת בחשבון בחישוב תשואה.
בחישוב תשואה לפעמים אנחנו רוצים לדעת כמה כסף נרוויח בהנחת תשואה מסויימת. לפעמים נרצה לדעת איזה תשואה אנחנו צריכים להרוויח כדי להגיע לסכום מסויים תוך X זמן.
למה צריך מחשבון תשואה?
הרעיון הבסיסי הוא מאוד פשוט. עליכם להגדיר מטרה כלכלית מדוייקת ככל הניתן הכוללת:
- יעד לשימוש הכסף – דירה, חיסכון לילדים, חופשה, חופש כלכלי וכו'
- סכום כספי דרוש – כמה תרצו שהכסף יגיע אליו
- סכום כספי התחלתי – מהי ההשקעה הראשונה שלכם? האם תשקיעו סכום חד פעמי או כל חודש?
- הגדרת זמן – תוך כמה תרצו שההשקעה תגיע?
ברגע שיש לכם את כל הרכיבים הללו, יהיה לכם קל יותר להבין את ההשקעות הדרושות לכם. בדיוק כמו שבתוכנות ניווט יש את כל הנתונים : לאן רוצים להגיע, מאיפה יוצאים ותוך כמה זמן נגיע, כך גם בהשקעות צריך להבין את הפרמרטים האלו. רק לאחר שיש לכם את כל הנתונים לעיל, תוכלו להתקדם למחשבונים ולהבין את התשואה הדרושה לכם כדי להגיע ליעדים שלכם.
הרעיון כאן הוא לעזור לכם לסנן ככל הניתן השקעות שאינן רלוונטיות עבור הצרכים שלכם. בסופו של דבר ההשקעות צריכות להיות מותאמות לסיבולת הסיכון הפסיכולוגית והפיננסית שלכם אך גם לספק לכם את התשואה המתאימה עבורכם. ההשקעה שבסופו של דבר תתאים לכם תהיה שילוב של הגורמים הללו וגורמים נוספים (טווח ההשקעה, נזילות ההשקעה וכדומה).
מחשבונים אלו מתייחסים פשוטות ברוטו ללא הורדות מיסוי והוצאות מכיוון שאלו משתנות מהשקעה להשקעה ומאדם לאדם.
מחשבון תשואה מתקבלת סכום חד פעמי
מחשבון תשואה זה נועד לעזור לכם להבין את הסכום העתידי שתקבלו לאחר השקעת סכום חד פעמי. זאת בהנחת תשואה מסויימת ובחישוב ריבית דריבית.
נניח ויש לכם כיום סכום של 100,000 ש"ח ואתם רוצים להשקיע אותו למשך 10 שנים ומעריכים שהריבית שתשיגו תהיה 4% לשנה. מה הסכום שתקבלו בסוף ה-10 שנים?
מחשבון תשואה נדרשת לסכום חד פעמי
מחשבון תשואה זה נועד לעזור לכם להבין איזה תשואה תצטרכו כדי להגיע לסכום היעד שלכם. החישוב מתבצע באמצעות ריבית דריבית.
נניח ויש לכם כיום סכום של 100,000 ש"ח ואתם רוצים להשקיע אותו כך שעוד 5 שנים יהיו לכם 150,000 ש"ח. איזה תשואה שנתית תצטרכו לקבל כדי להגיע ליעד שלכם?
מחשבון תשואה מתקבלת מהשקעה חודשית
מחשבון תשואה זה נועד לחשב את הסכום העתידי שיתקבל מהשקעה חודשית קבועה. למשל אתם מפקידים מדי חודש 1,000 ש"ח בקרן השתלמות בתשואה ומצפים לתשואה שנתית ממוצעת של 5% בשנה. כמה יהיה לכם בקרן ההשתלמות לאחר 10 שנים?
מקווה שהשאלונים עזרו לכם לדייק את אסטרטגיית ההשקעות שלכם ולהבין טוב יותר את מצבכם הכלכלי. מוזמנים לשתף ולהירשם לקבלת עדכונים נוספים!
האם תוכלי להוסיף בבקשה מחשבון של
סכום התחלתי
הפקדה חודשית
ריבית
מספר שנים
והתוצאה תיהיה
סכום עתידי
?
ניסיתי, החישובים מאחורה יצאו קצת מסובכים מדי עבורי
אולי בהמשך
בנוגע לשאלה של מאור – ניתן להשתמש בשני מחשבונים בנפרד (מחשבון להפקדה שוטפת ומחשבון להפקדה חד פעמית) ולחבר את התוצאה
איפה המחשבון?
המחשבונים בתוך הפוסט
תודה. זה שימושי.
שמחה לשמוע מאור 🙂
תודה על המחשבונים
האם יש מחשבון שיכול להראות לי רווחיות השקעה לאורך תקופה כאשר יש הפקדה ראשונית ועוד מספר הפקדות לא בתקופות קבועות
לשם המחשה הפקדה ראשונית 300K אחרי חודשיים עוד הפקדה של 100K אחרי 3 חודשים עוד הפקדה של 50K ולאחר שנה יש בחיסכון 500K ,מה היה אחוז הרווח? (זה שונה מהפקדה ראשונית של 450K)
אין מחשבון לזה כי אין ממש נוסחה לדבר כזה
מה שעושים זה פשוט את החישוב בכמה פעמים.
פינגבאק: מה זה קרן השתלמות? ולמה היא כל כך משתלמת? - האופטימית
פינגבאק: כוחה העצום של ריבית דריבית - האופטימית
פינגבאק: ניהול סיכונים בהשקעות - האופטימית
הי, תודה על הפוסט המעשיר. שאלה. נניח שרכשתי דירה בסכום של מיליון ש"ח וכל אחד מקבל עליה שכירות של 4000 ש"ח. בשנה זה 48000 ש"ח. אם אני מחלק מיליון ל48,000 זה לא יוצא כמו חישוב בחוק 72. למה מתייחסים לחוק 72? שם יוצא פחות שנים. אם הסכום מההשכרה לא מנותב להשקעה נוספת הוא לא צובר ריבית דריבית.
כלל 72 רלוונטי למקרה של ריבית דריבית
זאת אומרת שאם תשקיע את השכירות מדי חודש בהשקעה אחרת והיא תצבור גם תשואה אז ריבית דריבית יהיה רלוונטי
בתוך כמה שנים אכלה חסכון של 1 מליון שח בריבית 6% לשנב בצריכה של 10,000 שח?
לא הבנתי איפה המחשבונים הכותרות הן לא לינקים לפוסטים אחרים…
צודקת הייתה תקלה עכשיו זה תוקן