ניהול פיננסי – איך עושים את זה?

ניהול פיננסי יכול להיות משימה מייגעת ולעיתים לא מהנה במיוחד. העניין הוא שהשקעה אפילו קטנה בניהול הכסף שלכם יכולה להיות לכם מאוד משתלמת בטווח הקצר ובטווח הארוך. תחשבו על זה ככה, אתם משקיעים שעות רבות בעבודה להשיג את הכסף הזה האם אתם לא מוכנים להקדיש חצי שעה בשבוע כדי לוודא שהוא נשאר אצלכם? זה לא הגיוני לא להשקיע זמן בלבדוק שהכסף שלנו לא הולך לגזלנים על ידי שיטת מצליח או סתם לא מנוצל כראוי. הדרך לעשות זאת כראוי היא לקחת זמן קבוע פעם בשבוע לפעולת ניהול פיננסי.  בהתחלה זה אולי קצת מעיק אבל זה בהחלט הרגל טוב לחיים.

פעם בשבוע ניהול פיננסי

בחצי שעה פעם בשבוע אפשר להספיק המון! מה שיותר חשוב הוא שהתוצאות האלו יכולות לגדול לאורך זמן ולשדרג את המצב הכלכלי שלכם משמעותית. כן כן, רק מלעבור על הדוחות והמכתבים המשעממים, להסתכל על החשבונות וכדומה אפשר להגיע לחיסכון ואופטימיזציה בכספינו האישי. רובינו עובדים מאוד קשה כדי להשיג את הכסף שלנו, בוא נעבוד קצת כדי לוודא שהוא נשאר אצלנו ועובד בשבילנו.

מקווה שהשתכנעתם שכדאי להשקיע לפחות פעם בשבוע לנהל את הכסף. עכשיו השאלה היא מה עושים בחצי שעה הזו? טוב ששאלתם! הנה כמה הצעות.

 

לעבור על חשבונות בנק

האם אתם מכירים את כל הפעולות שמתבצעות שם? האם אתם במינוס? האם ירדו לכם עמלות שלא לצורך? ירדה לכם הוראת קבע ששכחתם מקיומה? אולי אפשר לבחון הצעה של בנק אחר שיתן לך תנאים יותר טובים?

 

מעבר על תקציב

אם אתם עובדים עם תקציב כדאי לקחת זמן גם לבדוק כמה ניצלתם מתוכו במשך החודש. אולי אתם לקראת סוף החודש והוצאתם הרבה על ארוחות בחוץ? אולי נשאר לכם בתקציב לבילויים ואפשר ללכת לסרט בכיף? אולי הוצאתם הרבה בסופר וכדאי לנסות לבשל מתוך מה שכבר יש בבית? בקיצור לעבור על ההוצאות ולראות מה המצב.  כמה כסף הוצאתם סך הכל והכנסתם? כמה זה לעומת חודש שעבר? לעומת שנה שעברה?

 

כרטיסי אשראי

בכרטיסי האשראי ישנן אפשרויות לטעויות רבות. האם אתם מכירים את כל ההוצאות שיש בכרטיס אשראי? האם הן תואמות להוצאות שדיווחתם עליהן? בכרטיסי האשראי פעמים רבות ישנן טעויות, הונאות של אנשים שזייפו את האשראי שלכם או סתם חברות שהחליטו להוריד חיובים שרירותית ולבדוק אם תשימו לב. אין מה לעשות בארץ שיטת מצליח לרוב עובדת כי רוב האנשים לא שמים לב. אל תהיו מאלה.

כרטיסי אשראי ניהול פיננסי

ספקי שירות

פלאפון, טלוויזיה, ביטוחים וכל תשלום קבוע אחר שיש לכם כדאי לעבור עליו. לבדוק שהתשלום אכן בגובה שאמור להיות ולא השתנתה לכם פתאום החבילה בלי שאמרו לכם כלום (שוב שיטת מצליח). לבדוק מדי פעם השוואת מחירים אולי יש דיל זול יותר? להתקשר לספקים ולבקש מחיר תחרותי יותר שיוזיל לכם את העלויות החודשיות.בקיצור, לא לתת לכסף להמשיך לרדת באופן אוטומטי מהחשבון אלא לבדוק אם ירד כמה שצריך ואם אפשר להוריד את הסכום. גם זה רק 10 שקל בחודש שתחסכו, זה ישתלם בטווח הארוך.

 

חשבונות

משלמים את החשבונות ונמנעים מקנסות מיותרים. אבל גם רצוי לעצור רגע ולראות האם החשבונות דומים למה שהיה שנה שעברה או חודש שעבר? אולי נוסף חיוב לא מוכר? אולי יש נזילה ולא עלינו על זה? בקיצור להעיף מבט ולבדוק שהכל תקין.

 

 

פנסיה והשתלמות

זה נורא נוח להאמין שהכספים שיורדים לנו מהתלוש משכורת אכן באמת מגיעים לפנסיה והשתלמות שלנו אבל זה לא תמיד קורה. תיצרו חשבון באתר האינטרנט של בתי ההשקעות שמנהלים את הכספים שלכם ותיכנסו לבדוק שאכן הכסף נכנס כל חודש. תסתכלו גם על דמי ניהול שלא עלו לכם בטעות או שתתקשרו לבקש הוזלה. אישית גיליתי כבר פעמים באותו בית השקעות שסגרתי איתם על דמי ניהול זולים יותר אבל "בטעות" זה לא עודכן במערכת.

 

מיצוי זכויות

בחנתם החזרי מס שאולי מגיעים לכם? בדקתם שקיבלתם את כל ימי החופש או דמי הבראה שמגיעים לכם? אולי יש לכם זכויות בביטוח לאומי שלא ידעתם שאתם יכולים לקבל? האם אתם מקבלים קצבת ילדים כנדרש? ידעתם שהמדינה יכולה לעזור בשכר דירה, לתת הנחה בארנונה לסטודנטים, סיוע משפטי חינם ועוד זכויות רבות. אולי יש זכויות שמגיעות לכם ולא ידעתם? כנסו לאתר הזה ותוכלו לבדוק אם אתם עומדים בתנאים לקבלת הטבות שלא ידעתם עליהם.

 

הפניית כספים להשקעות

עברתם על כל ההוצאות, חסכתם מפה והורדתם משם ועכשיו נשאר לכם כסף בעו"ש. מעולה! רק נותר לכם לבחור איך להשקיע אותו. האם תבחרו להשקיע בעצמכם וללמוד? האם יש לכם קרן למקרי חירום? האם תרצו להתחיל להשקיע בשוק ההון? להגדיל השקעות קיימות? להפנות הוראת קבע לחיסכון? בקיצור נצלו את הזמן הזה לתכנן את החסכונות וההשקעות שלכם.

הפנית כספים להשקעות ניהול פיננסי

תכל'ס מה עושים?

אז תכלס מה עושים? מתחייבים לפחות חצי שעה בשבוע לעבור על כל החשבונות, מכתבים מהבנק, תדפיסי אשראי, פנסיה, קרן השתלמות וכדומה. עם הזמן זה יכול לרדת לפעם בשבועיים ופעם בחודש אחרי שתעשו את הסדר הראשוני.  לי אישית נוח יותר להתחבר לחשבון באינטרנט לכל המוסדות ומשם לראות את כל המסמכים. עוברים על כל ההוצאות וההכנסות, בודקים שכל ההפקדות בוצעו כראוי במידה ויש פירוט לא ברור מתקשרים, נכנסים לאתר ושולחים מייל / צ'אט עם נציג, שולחים לחברה הודעה בפייסבוק, לא משנה מה, פשוט דואגים לפתור את זה.

קובעים זמן קבוע ושמים תזכורת בפלאפון וזהו. אישית אצלי זה היה חצי שעה ברביעי בבוקר ולאחר מכן כשנהיה סדר ירד לשעה וחצי כל 2 לחודש, אחרי שנכנסה המשכורת, כרטיסי האשראי ירדו והדוחות עודכנו. אני עוברת על כל הפרמטרים, עושה לי סיכום של החודש הכנסות מול הוצאות, מעבירה כסף לחשבון ההשקעות ומסיקה מסקנות לחודש הבא.

 

אז למתי אתם קובעים?

9 מחשבות על “ניהול פיננסי – איך עושים את זה?”

  1. חשוב מאוד!!!
    אני כל יום חמישי עובר על הוצאות אשראי ועו"ש.
    פעם בחודש עובר על חשבונות ההשקעות למיניהן, קופות גמל וקרנות השתלמות.

    מדי פעם מגלה הפקדה שלא עברה ותוך יומיים משליחת המייל לבית ההשקעות זה כבר מעודכן. מסכנים האלה שלא עוקבים ויגלו בגיל פרישה הרבה פחות כסף ממה שצריך. למרות שמספיק בדיקה פעם בשנה, אני פשוט נהנה מזה אז עושה פעם בחודש 🙂

      1. השאלה אם בשלב המשיכה זה נהיה הפוך ומתבאסים כי הצבירה יורדת בכל פעם, אני מניח שזה צרות של עשירים (בזמן)

          1. מסתבר שסתם הוצאתי קיטור.

            על פי הממצאים של המחקר המקורי (טריניטי), הסכום הסופי של התיק צמח בתום 30 שנה פי 2.7 כולל המשיכות של 4% צמוד מדד.
            כמובן שכיום ממליצים לקחת מקדמי ביטחון ל-4%, אבל זה עדיין מעודד.

        1. אם אתה מתנהל נכון, משקיע בתיק עם לפחות 60% מניות ומושך לפי כלל ה-3% אז אתה צריך לראות את הצבירה גדלה לאורך השנים (בטווח הארוך) למרות המשיכות הקבועות.

  2. פוסט חשוב מאד.
    הבוקר חיסלתי את הקשר עם בזק – טלפון קווי ואינטרנט בעלות של כ-250 ש"ח לחודש, ועברתי לטריפל של הוט בעלות 309 ש"ח לחודש.
    עצוב מאד ששילמתי עד היום 306 ש"ח לחודש עבור הוט בלבד, ש"זחלו" למעלה בשיטת מצליח עם השנים.

  3. פינגבאק: כמה אתם שווים? חישוב שווי נקי - האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

רוצה להשקיע בשיטת שגר ושכח?

רוצה שהכסף שלך יתחיל לעבוד בשבילך במינימום מאמץ מצידך אבל מקסימום רווח?

רצית תמיד להשקיע בשוק ההון אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן