10 אמונות מגבילות על כסף שכדאי להיפטר מהן

אמונות מגבילות

האמת היא, שהדרך לעצמאות כלכלית מתחילה בראש. כמו מטרות רבות, אם לא נאמין בכלל שאנחנו מסוגלים להגיע אליהן, הסיכוי שנצליח יורד משמעותית. הבעיה היא שבחברה שלנו יש לא מעט אמונות מגבילות אשר מקשות עלינו להאמין שעצמאות כלכלית היא דבר שבכלל אפשרי.

"בין אם את.ה חושב.ת שאת.ה יכול.ה, את.ה צודק.ת"

– הנרי פורד

 

למה כל כך חשוב להתמודד עם אמונות מגבילות

 

בשבוע שעבר הלכתי לבקר בכנס של העבודה הקודמת שלי ויצא לי להתעדכן עם כמה מהקולגות לשעבר ששאלו לשלומי. כשסיפרתי להם מה אני עושה בתור פנסיונרית צעירה, הם לא יכלו שלא להביע קנאה. ניסיתי לעודד (כפי שהייתי עושה מדי יום כשעבדתי איתם) שזה אפשרי גם עבורם. אך נתקלתי בשלל תירוצים למה דווקא להם זה בכלל לא אפשרי ואין על מה לדבר. מיעוטם בחרו לנצל את ההזדמנות כדי להתייעץ איתי בנושאים פיננסיים ובדרכם הכלכלית. אך הרוב העדיפו להסביר לי כמה שאני ברת מזל והלוואי והם יכלו לעשות זאת גם. בעיני, זה מהווה פתחון לאמונות המגבילות הרבות שיש להם.

אמונות מגבילות
אנשים יעדיפו לעבוד קשה מאשר להאמין שאפשר אחרת

 

אני מודה שמבחינות רבות נקודת הפתיחה שלי הייתה נוחה מאוד. נכנסתי לאובבסיה שלי על כסף לפני שהבאתי ילדים לעולם כך שהיה לי זמן להקדיש לכך. בנוסף, בן הזוג המדהים שלי הפך למאוד תומך ומעודד בנושא (לאחר תקופת שכנוע לא קצרה יש לומר). אבל, למזל אין שום קשר לכך שהגעתי לעצמאות כלכלית. יש רבים שהיו במצב שלי כזוג צעיר ולא הגיעו לחופש כלכלי. זה דרש ממני הרבה מאוד מוטיבציה, לקום בבוקר מוקדםללמוד המון על כסף ועל השקעות ולא לוותר למרות שהתהליך לקח מספר שנים.

אבל לדעתי, ההבדל העיקרי ביני לבינם, היה שאני האמנתי בלב שלם כל הזמן שאני מסוגלת לעשות זאת. הקולגות שלי, אפילו לא מנסים לדמיין זאת. אז עבור כל הקולגות לשעבר שלי וכל מי שנמצא בשלב שבו כלל לא מאמינים שאפשר להגיע לעצמאות כלכלית, אני מקדישה לכם את הפוסט הזה. רשימת האמונות המגבילות שמונעות מכם להגיע לעצמאות כלכלית.

 

10 אמונות מגבילות שמונעות מאנשים להגיע לעצמאות כלכלית

 

אמונה מגבילה 1  – יקר מדי לחיות כאן

 

אובייקטיבית המשפט הזה נכון. מדינת ישראל היא מדינה עם יוקר מחיה גבוה. כפי שנאמר בסרטון החביב של Nas Daily, מחירים של ניו יורק עם משכורות של דטרויט. אם ממש בא לכם, האתר הנחמד הזה יכול לעזור לכם להשוות יתרונות וחסרונות של לגור בכל מדינה בעולם. אך האם זה צריך לעצור בעדנו מלהגיע לעצמאות כלכלית? הרבה מהכסף הולך על מותרות והוצאות שלא חייבים להוציא באמת. יש דרך לחסוך ולהוזיל עלויות בכל תחום, צריך רק לנסות.

  • במקום לאכול בחוץ, להכין מתכונים זולים
  • להוזיל עלויות במפגשים חברתיים
  • לגור במקומות זולים / קטנים / עם שותפים / להישאר באותו הדירה הרבה מאוד שנים
  • לוותר על מותגים יקרים שלרוב לא באמת איכותיים יותר
  • לוותר על הוצאות מיותרות שרק עולות כסף אך לא נותנות ערך
  • לא להכנע לתכתיבים ולהוזיל בארועים
אמונות מגבילות
אם נקדיש קצת מאמץ, נוכל לחסוך הרבה למרות יוקר המחיה

 

כדאי גם להבין שיש דברים שאכן יחסית זולים בארץ ויש לנו אותם בשפע. ביטוח בריאות שבמדינות אחרות עולה לא מעט, בישראל לכל אזרח יש כיסוי בריאות בסיסי. בכל הנוגע לאוכל, ניתן לקנות ירקות זולים שתמיד יש כאן וקטניות ומאכלים נוספים בשפע ובזול ויש היום אפשרויות רבות להוזיל עלויות דרך רכישה באינטרנט של מוצרים מכל העולם.

בסוף, זה הכל עניין של בחירה וסדר עדיפויות. אתם יכולים להרגיש שפע עם משכורת ממוצעת ולהרגיש עניים עם משכורת הייטק. הייתה לי חברה לעבודה שהרוויחה יותר ממני בתפקיד שלה. היא תמידית התלוננה שהיא במינוס וחסר לה כסף. היא התעקשה לגור לבד במרכז תל אביב ולשלם לבד את כל ההוצאות. לטוס כמה פעמים בשנה לחו"ל, לקנות את כל הבגדים והמותגים שהיא רצתה ולצאת לאכול צהריים בחוץ כל יום. למרות שתיאורטית היא הרוויחה משכורת טובה ויכלה לחסוך ולהגיע לעצמאות כלכלית מהר מאוד, הבחירות שלה גרמו לכך שהיא תהיה עם הלוואות וחובות וללא חסכונות כלל. אז נכון שישראל היא לא מדינה זולה, אבל לבחירות הכלכליות שלנו יש משמעות גדולה.

 

אמונה מגבילה 2 – בשביל כסף צריך לעבוד קשה

 

ככל שאני חוקרת את עולם ההכנסות הפסיביות אני מגלה כמה שזה פשוט לא נכון! בשביל כסף עדיף לעבוד חכם, לא קשה. כפי שדייב לימד אותי, יש שפע דרכים יצירתיות להרוויח כסף אשר ממש לא דורשים עבודה קשה. כיום, בעולם הדיגיטילי לכל אחד מאיתנו יש הזדמנות להקים עסק רזה ורווחי, ולהרוויח יותר בצורה חכמה.

 

המטרה בעיני, היא בכלל לגרום לכסף לעבוד קשה בשבילנו במקום שאנחנו נעבוד קשה. רוב האנשים משקיעים את כל זמנם בלהרוויח כסף, אך משקיעים מעט מאוד זמן או מחשבה איך לגרום לכסף לעבוד בשבילהם. בעיני זה בזבוז עצום. עדיף לשנות את סדר העדיפויות ולהחליט שהכסף שכן הרווחנו בעבודה קשה יעבוד קשה אף הוא. כפי שהראיתי בפרויקט עצמאים כלכלית, יש דרכים רבות לגרום לכסף שלנו לעבוד בשבילנו. כל מה שצריך זה לשחרר את האמונה שאומרת שצריך לעבוד קשה בשביל כסף ולהחליף אותה בכזו שאומרת שהכסף שלנו צריך לעבוד קשה.

 

אמונה מגבילה 3 – כסף הוא שורש כל הרוע

 

האם זה באמת נכון? האם כסף זה שורש כל הרוע באמת או שזה הטבע האנושי שמתנהג בצורה בלתי מוסרית. אני חושבת למשל, על כל אותם מילארדרים אשר תורמים עשרות מיליוני דולרים בשנה למטרות צדקה שונות. ברור שיש אנשים שמנצלים את הכסף שלהם לרעה וברור שיש כאלה שלא תורמים ומבזבזים את כספם על מותרות ולנקר עיניים. אבל הנקודה היא שיש אנשים עשירים שעושים מעשים טובים ויש אנשים עשירים שעושים מעשים רעים. כמו שבכל מקום שתבדקו, תמצאו טוב ורע, כך גם אצל עשירים. להיות עני ובמינוס לא הופך אתכם אוטומטית לאדם טוב בדיוק כפי שלהיות עשיר ובעל נכסים לא יהפוך אתכם לאדם רע.

אמונה מגבילה
כסף הוא שורש כל הרוע, האמנם?

 

בסופו של דבר, כסף זה דבר נייטרלי לחלוטין, מספרים בחשבון המחשב של הבנק. זה לא טוב ולא רע. השימוש שנבחר לעשות בו הוא זה שיקבע אם הכסף ישמש לטוב או רע. זה תלוי לגמרי בנו. אני מוצאת שהרבה פעמים הכסף מוציא מאדם את התכונות שהיו בו לפני כן. אם לפני שקיבלת כסף היית אדם בזבזן, פזרן וחסר אחריות, עוד כסף רק יגדיל זאת. אם לעומת זאת, גם כשהיה לך מעט כסף היית טיפוס שקול, אחראי ונדיב, יותר כסף רק יגדיל תכונות אלו. אז כסף הוא לא הבעיה, האישיות והתרבות שלנו הם הבעיה האמיתית. בהרבה מקרים, דווקא המחסור בכסף הוא הגורם להרבה דברים רעים מאשר להיפך.

 

אמונה מגבילה 4 – עדיף להיות עני ומאושר מאשר עשיר ואומלל

 

האמת היא שאין שום קשר בין הדברים. כפי שיש אנשים טובים עשירים ואנשים רעים עשירים, יש אנשים עניים אומללים ואנשים עשירים מאושרים. בכלל, מי קבע שאי אפשר את שניהם? שאי אפשר להיות גם עשיר וגם מאושר?

 

אחד הספרים הכי אהובים עלי בכל הזמנים הוא באדולינה של גבי ניצן. בספר המלך מתאר לעיתונאי שבכניסה לארמון שלו חרוט המשפט:

"מוטב להיות בריא ושמח על פני חולה ומסכן".

יש משהו מאוד יפה בעיני במשפט הזה, בגלל הפשטות שלו. מלמדים אותנו שאי אפשר גם וגם, אבל למה? למה שלא נחתור להיות גם בחופש כלכלי וגם מאושרים? למה לא גם בריאים וגם מאושרים? למה זה סותר אחד את השני? כי לדעתי זה משתלב מצויין.

זה נכון שיש מה שנקרא "צרות של עשירים" אבל זה עדיף בעיני פי עשרות מונים על פני צרות של עניים. מי שעשיר לא בהכרח אומלל וסובל ומי שעני לא בהכרח מאושר. אין שום קשר בין הדברים. למען האמת מחקרים שעשו בנושא האושר גילו כמה תובנות מעניינות.

אמונה מגבילה
אפשר להיות עשיר מאושר ועני ואומלל, אין קשר בין השניים

 

הסיפוק שלנו מההכנסה שלנו היא יחסית לאחרים שמסביבנו. רוב האנשים יעדיפו להרוויח 10,000 ₪ בחודש ולגור באיזור שכולם מרוויחים 7,000 ₪ בחודש. זאת במקום להרוויח 20,000 ₪ בחודש ולגור במקום בו כולם מסביבם מרוויחים 25,000 ₪ לחודש. כך שאם אתם רוצים להרגיש עשירים או טוב עם עצמכם, פשוט תעברו לאיזור בו רוב האנשים מרוויחים פחות מכם.

תובנה נוספת היא שמעל סכום מסויים, לעוד כסף אין עוד משמעות לאושר. כל עוד יש לנו את ההכנסה הבסיסית של קורת גג, אוכל וצרכי הקיום הבסיסיים, עוד כסף פשוט לא הופך אותנו למאושרים יותר וגם לא לאומללים יותר. אז אם יש לכם את כל אלו, תדעו שהאושר שלכם פשוט לא תלוי בכמה כסף יש לכם.

 

 

אמונה מגבילה 5 – לרצות כסף זה אנוכי

 

כסף לכשעצמו הוא תמיד אמצעי ומעולם לא המטרה. הסיבה שהצלחתי היא כי המטרה שלי מעולם לא הייתה כסף, אלא חופש. המדידה של ההצלחה של המטרה שלי הייתה בכסף, אך זה לא מה ששאפתי אליו באמת. הכסף והנכסים הם בעיני ביטוי של החופש שלי ולא המטרה שאני שואפת אליה. כאשר הבנתי שהמשאב המוגבל באמת זה זמן, ולא כסף החלפתי גישה לחלוטין. התמקדתי בלהשתמש בכסף שלי כדי לקנות את הזמן שלי חזרה במקום חפצים מיותרים.

 

בכלל מה אנוכי בלרצות להרוויח כסף? לרצות לשפר את רמת החיים שלנו ולאפשר לעצמנו יותר זמן וחופש? איך האמונה המגבילה הזאת משרתת אותנו בכלל? מפגישה עם לא מעט אנשים עצמאים כלכלית אני רואה שדווקא ההיפך הוא הנכון. הם לרוב הרבה פחות אנוכיים ויותר נדיבים מאחרים. זאת מכיוון שהם חיים בתודעה של שפע ורוצים לחלוק זאת. לכן, רוב העצמאים כלכלית תורמים הרבה מאוד מהידע והיכולות שלהם בין אם זה בחינם ובין אם זה בתשלום. עדיין, המטרה העיקרית שלהם היא לא להרוויח כסף אלא לתת ערך ותמורה לאחרים. ומה אנוכי בזה?

 

אמונה מגבילה 6 – צריך כסף כדי להרוויח כסף

 

זה נכון שכסף עושה כסף, אם יש לנו הרבה כסף להשקיע נרוויח יותר מאשר אם נשקיע מעט כסף. העניין הוא, שרוב המילארדרים, המיליונרים והעשירים שקיימים בעולם רובם הרוויחו את כספם בעצמם ולא הגיעו ממשפחות עשירות או בעלות אמצעים רבים. בספר המיליונר מהדלת ממול, מראים דוגמאות רבות למיליונרים שהרוויחו כסף בכוחות עצמם. מעבר לכך, כמעט כל העשירים הגדולים שאתם שמעתם עליהם, לא הגיעו ממשפחות רבות אמצעים, אלא מעמד ביניים ומטה.

 

לא מאמינים שזה אפשרי? תחשבו על הפעם האחרונה שקיבלתם סכום כסף לא צפוי. בונוס בעבודה, החזר מס, מתנה מהמשפחה וכדומה. בשלב הזה היה לכם כסף שלא ממש נדרש למחיה. אבל מה בחרתם לעשות עם הכסף הזה? האם השקעתם אותו לטובת העתיד או הוצאתם אותו על משהו שאתם כלל לא זוכרים מהו כעת? הנקודה היא שגם כשהיה לכם כסף בעבר, כל עוד לא תרגמתם את זה לעשיית כסף נוסף, זה לא שינה את מצבכם הכלכלי.

לא חייבים כסף כדי לייצר כסף, רוב המיליונרים בעולם עשו זאת בעצמם

 

אז מה צריך כדי להרוויח כסף? נתחיל בזה שצריך להיפטר מאמונות מגבילות ולהאמין שזה אפשרי. לאחר מכן, צריך פשוט לפעול ולעשות. יש המון אנשים שיש להם רעיונות מעולים לסטארט אפים או לדברים שיכולים לשפר את העולם. כל עוד הרעיונות הללו נשארים אצלהם בראש הם לא ירוויחו מכך שקל. אם יקחו סיכון, יפעלו ויוציאו לפועל את הרעיון שלהם, יש להם סיכוי להרוויח כסף רב. כדי להרוויח כסף צריך לפעול ללא לאות כדי להצליח ולא לוותר בדרך.

 

 

אמונה מגבילה 7 – אולי אחרים יכולים להגיע לחופש כלכלי אבל אני לא

 

כפי שהציטוט בתחילת הכתבה אומר, בין אם תאמינו למשפט הזה או לא אתם תהיו צודקים. זה המשפט שהרבה פעמים אומרים לי ופורטים לי את רשימת הסיבות למה לי זה היה אפשרי ולהם לא. אבל האמת היא שאני פשוט האמנתי שזה אפשרי והלכתי על זה. פעלתי בעוצמה ובנחישות במשך שנים כדי להגיע לעצמאות כלכלית. זה לא היה קל וזה בטח לא היה סתם מזל. החופש שלי כיום הוא תוצאה של פעולות רבות שעשיתי במשך השנים כפי שניתן לקרוא בבלוג הזה. אחרים לעומת זאת פשוט לא האמינו שזה אפשרי, לא ניסו אפילו והמשיכו לבזבז ולהתנהל לא נכון.

אמונות מגבילות
כולם מאמינים שאחרים יכולים אבל משום מה לא

 

התירוצים תמיד משתנים אבל הם תמיד נשארים בגדר תירוצים. סביר להניח שלאחרים עם ילדים והוצאות כבדות אכן ייקח יותר זמן להגיע לעצמאות כלכלית ממני. אני מקבלת את הטענה הזאת אבל האם זה באמת בלתי אפשרי? נניח וייקח להם 10 שנים של עבודה קשה במקום 5 שנים שזה לקח לי. זה עדיין משמעותית פחות ממה שנדרש להם לעבוד קשה כדי להגיע לגיל הפנסיה! לא עדיף לעבוד 10 שנים ולהגיע לעצמאות כלכלית מאשר לעבוד 40 שנה כדי שבקושי יישאר כסף בפנסיה? בעיני זה בזבוז עצום של הזמן, לשבת כל היום במשרה מלאה אם רוצים ומעדיפים לעשות משהו אחר. לא צריך לחכות לגיל 70 כדי להתחיל סוף סוף לחיות. אפשר להקדיש זמן להגיע לעצמאות כלכלית ולהתחיל לחיות הרבה לפני זה. אבל קודם כל, צריך בכלל להאמין שזה אפשרי.

 

אמונה מגבילה 8 – הרווח שלי מגיע על חשבון מישהו אחר

 

לימדו אותנו שמי שמרוויח כסף הוא אנוכי, כי אם יש לו יותר כסף זה אומר שלאחרים יש פחות. מה ששכחו לספר לנו במשוואה הזאת, הוא שלאדם יש יותר כסף כי אחרים נתנו לו יותר. אני כמובן מתייחסת לדרכים החוקיות להרוויח כסף ולא למקרים של גניבה וגזל. במקרים לגיטימיים, אנשים מרוויחים יותר כי הם מספקים יותר ערך לאחרים ויודעים לתקשר זאת.

 

כאשר מישהו נותן לנו כסף תמורת משהו, הוא מקבל ערך כלשהו מההחלפה הזו. נכון שיש לו פחות כסף בכיס באותו רגע ולנו יש יותר. אבל זו פעולה שהוא עשה מרצונו החופשי כי הוא רצה את מה שיש לנו לתת. בין אם זה שעות העבודה שלנו, מוצר שהבאנו לו או כל דבר אחר. הצד השני קיבל ערך כלשהו מהפעולה הזו ולכן ביצע אותה.

 

לכן, ככל שניתן יותר ערך ותמורה לאחרים ורבים יותר כך נרוויח יותר כסף. להעביר שיעור פרטי לאדם אחד ייתן ערך לאותו האדם. אך להעביר קורס לכמה אנשים במקביל לרוב ייתן את אותו הערך ליותר אנשים ולנו בתמורה יותר כסף. הסוד הוא תמיד להרוויח על ידי נתינת ערך אמיתי ועזרה לאנשים. כך הרווח שלכם לא מגיעה על חשבון מישהו אחר אלא בתמורה לערך אמיתי שאתם מספקים. מצב Win-Win אולטימטיבי.

 

 

אמונה מגבילה 9 – כל פעם שיש לי כסף הוא נוזל מבין הידיים

 

זה משהו שיצא לי לראות די הרבה ויש לכך פתרון די פשוט. זה נראה קצת כמו קארמה. אתם מקבלים בונוס נחמד מהעבודה, מתחילים לחשוב מה לעשות איתו ופתאום יש ברכב תקלה בדיוק בסכום שקיבלתם. איכשהו לרבים זה מרגיש שברגע שיש להם יותר כסף, יש להם פתאום יותר הוצאות ואז הם לא מצליחים להנות או לחסוך את הכסף הזה.

 

הפתרון לזה הוא די פשוט. כסף ללא מטרה הולך לאיבוד. יש לי חברה שיש לה חיסכון כספי כבר שנים. היא מתנהלת כלכלית מצויין ומקפידה להוציא פחות ממה שהיא מכניסה כך שיש לה כל חודש בערך 2,000 שקל עודפים. מכיוון שהיא לא ידעה איך להשקיע הכסף נשאר בעובר ושב במשך שנים. הדבר המעניין הוא, שסכום הכסף לא השתנה במשך שנים, למרות שהיא המשיכה להתנהל נכון ולחסוך מדי חודש. איך זה אפשרי?

 

בדיוק מהסיבה שלכסף הזה לא היה מטרה. אותה חברה לא הגדירה מה היא רוצה לעשות עם הכסף והוא נשאר עצלן ובודד. המשפחה שלה, שעלו על זה שיש לה כסף נזיל ללא שימוש מצאו לו שימושים רבים. כל פעם שמישהו מהמשפחה היה בקצת מינוס, ביקשו ממנה. ומכיוון שעם משפחה לא מתחשבנים, היא נתנה עשרות אלפי שקלים למשפחה שלה והחיסכון שהיא צברה בעמל רב קטן במקום לגדול.

אמונות מגבילות
מכירים את זה שברגע שנכנס כסף פתאום יש הוצאות לא צפויות?

 

איך מתמודדים עם זה? פשוט, מגדירים מטרות לכסף שלנו ומשקיעים אותו. עוד לפני שצברנו את הכסף, מחליטים מה לעשות איתו ועושים את זה. כסף שיושב בחוסר מעש ימצא על מה לצאת. בחיים תמיד יש הוצאות לא צפויות ותמיד יש קרובים ומשפחה שצריכים כסף. אבל איכשהו גם אם לא קיבלנו בדיוק בונוס מצליחים להתמודד. אז כדי שהכסף לא ינזל מבין הידיים צריך פשוט תכנית ברורה למה עושים עם הכסף. איך משקיעים אותו ואיפה כדי שכשהכסף יגיע אלינו, נהיה מוכנים אליו עם מטרה ברורה ופעולות.

 

אמונה מגבילה 10 – כסף לא קונה אושר

 

ברור שלא, מחקרים הוכיחו זאת כבר לא מעט פעמים. השימוש שאנחנו נבחר בכסף שלנו זה מה שיקבע אם נהיה מאושרים או לא. מסתבר שרובנו לא באמת יודעים איך למקסם את האושר מהכסף שלנו. אחד מהמחקרים למשל הראה שאנשים הרבה יותר מאושרים כשהם נותנים לאחרים, מאשר לעצמם. אם יתנו לכם שובר לארוחה ויגידו לכם להשתמש בו בעצמכם או לתת אותו למישהו אחר. רוב האנשים יבחרו להשתמש בו בעצמם, אבל יהיו מאושרים יותר אם יתנו את השובר לאדם אחר.

 

מחקרים שעשו על זוכי לוטו הראו שלאחר כמה חודשים, רמת האושר חזרה להיות כפי שהייתה לפני הזכייה. כלומר, אם הייתם אדם מאושר לפני הזכייה בלוטו, תישארו מאושרים באותה רמה גם אחרי. אם הייתם אומללים לפני כן, הכסף לא שינה זאת.

 

מה שכסף כן יכול לקנות זה זמן, שקט נפשי וחופש בחירה. כל אלו יכולים לתרום רבות לאושר. אם משתמשים בכסף כדי לקנות את הזמן והחופש שלנו, אנחנו יכולים לבחור מה לעשות עם הזמן שלנו. במקום להיות חייבים ללכת לעבודה כל יום כדי לשלם חשבונות, אנחנו יכולים לבחור לעשות זאת בתחום שאנחנו אוהבים ומעניין אותנו. במקום להיות מודאגים למאיפה יגיע הכסף, אנחנו יכולים להיות בראש שקט. במקום להשתמש בזמן שלנו כדי לעשות פעולות שאנחנו לא רוצים לעשות, אנחנו יכולים לשלם למישהו אחר לעשות זאת עבורנו.

 

בעיני, חופש ויכולת בחירה הם תורמים עצומים לאושר שלנו. אך הם לא המרכיבים העיקריים, וגם לא אלו שישפיעו בסופו של דבר. לא חסרים ילדי עשירים מפונקים שיכולים לבחור לעשות מה שהם רוצים והם אומללים. אז אמנם כסף לא יקנה את האושר שלנו, אבל הוא יקנה את החופש שלנו. אם כמוני, חופש בעיניכם שווה אושר, אז הרווחתם. וגם אם לא, כסף יכול לקנות דברים אחרים שיתרמו לאושר שלכם. כמו למשל טיפול פסיכולוגי להבין למה אתם לא מאושרים 🙂

 

לסיכום 10 אמונות מגבילות על כסף

 

נראה לי שניפצתי את רוב התירוצים והאמונות המגבילות לגבי כסף ועצמאות כלכלית. מהן האמונות המגבילות שזיהיתם אצל עצמכם? אם יש לכם עוד אמונות ותירוצים מוזמנים לכתוב לי בתגובות ונראה איך אפשר לפרק אותם ולהפוך אותן לאמונות מקדמות.

 

בפוסט הבא נדבר על דרכים יותר פרקטיות להתמודד עם האמונות המגבילות הללו ולהתגבר עליהן. כי השלב הראשון באמת כדי להגיע לעצמאות כלכלית, זה פשוט להאמין שזה אפשרי.

 

את קורס ההשקעה הראשונה שלי כבר הכרתם?

קורס ההשקעה הראשונה שלי ילמד אתכם לא רק את שינוי המיינדסט ושחרור אמונות מגבילות אלא גם את עולם הפסיכולוגיה של ההשקעות. השקעתי זמן רב כדי להכין קורס שיעזור לאנשים להתגבר על הפחדים ולהתחיל להשקיע. הקורס מספק את כל הידע הבסיסי הנחוץ כדי להתחיל להשקיע ואף עוזר לך לבנות תכנית השקעות אישית כדי להגיע להישגים כלכליים ולגרום לכסף שלך לעבוד בשבילך!

פרטים על קורס ההשקעה הראשונה לי כאן.

25% הנחה לגולשי האתר בעזרת קוד קופון website

ההשקעה הראשונה שלי

 

2 מחשבות על “10 אמונות מגבילות על כסף שכדאי להיפטר מהן”

  1. את מדהימה, כתבת כל כך מדוייק את מה שאני הרגשתי עד לא מזמן. דייקת אותי יותר וברשותך אשתף בפייסבוק . תודה רבה

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

רוצה להשקיע בשיטת שגר ושכח?

רוצה שהכסף שלך יתחיל לעבוד בשבילך במינימום מאמץ מצידך אבל מקסימום רווח?

רצית תמיד להשקיע בשוק ההון אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן