למה בחרתי השקעה פסיבית

השקעה פסיבית
השקעה פסיבית
למה בחרתי השקעה פסיבית

שוק ההון מלא בדרכים רבות להרוויח (או מנגד להפסיד) כסף. אפשר להשקיע במניות, אופציות, מסחר יום, קרנות נאמנות, אגח"ים ומה לא! אני זוכרת את ההתלהבות שהייתה לי בקורס כשהתחלתי ללמוד על העולם הזה, פשוט נפתח בפני עולם חדש עם הרבה מאוד אפשרויות וקשה מאוד לדעת במה לבחור. בקורס התחברתי עם מישהי בגילי שהתלהבה מהנושא אפילו יותר ממני. היא נשארה עד מאוחר כל יום לעקוב ולמפות מניות. כל שיעור היא הייתה באה אלי עם מנייה חדשה ששברה שיאים והניבה תשואות מטורפות ואם רק היה לה שכל להשקיע בה היא הייתה מרוויחה הון. אני זוכרת שחשבתי באותו זמן שזה נחמד אבל אין סיכוי שזה ישרוד לאורך זמן, מעבר לסיכון אני יודעת שאין סיכוי שאני אשקיע שעות במשך כל יום כדי להתעדכן בשוק ההון ובמה קורה עם כל מניה ומניה. ניסיתי לדבר עם הבחורה הזאת אבל היא היתה משוכנעת שהיא מצאה את ייעודה והיא החליטה לעקוב אחרי מניות ולהפוך את זה לתחביב יומי.

 

העניין הוא בשוק שמרוב אפשרויות אפשר ללכת לאיבוד. תמיד אפשר להסתכל אחורה ולהגיד לעצמך וואו אם רק היה לי את השכל להשקיע ב-X לפני שנה / חודש / אתמול הייתי מרוויח הרבה מאוד היום. חוכמה שבדיעבד יש בשפע. העניין לדעתי לפחות אם רוצים לעשות את זה נכון הוא לבנות תוכנית מסודרת (כמו זו למשל) ולהחליט בה על איזה כיוון הולכים, במה משקיעים, מה רמת הסיכון שמוכנים לקחת, מתי מחליטים למכור נייר ערך כלשהו ומתי לקנות. פשוט לרשום את כל הפרמטרים האלה ולהתחייב לעצמי מראש נראה לי הרבה יותר נכון מאשר לעקוב אחרי הטרנד האחרון ולקנות מנייה רק כי מדברים עליה הרבה בעיתון או כולם קונים אותה. בשבילי לפחות כל המעקב היומיומי הזה אחר מניות נראה לי מתיש ולכן בחרתי ללכת לכיוון של השקעה פסיבית שכוללת מדדים ומניות דיבידנד. בקיצור, החלטתי להיות משקיעה ולא סוחרת, אני קונה ניירות ערך ומחזיקה אותן לטווח ארוך במקום לנחש כל פעם האם הערך של הנייר יעלה או ירד.

 

היתרונות של השקעה פסיבית:

  1. חיסכון עצום בזמן – אני זוכרת שהייתי אומרת לבחורה הזאת שחיפשה כל היום מניות והתפלאה שאני לא עושה את אותו הדבר שהגעתי לקורס כדי ללמוד איך לשחרר את עצמי מהעבודה, לא כדי למצוא עבודה חדשה. לבדוק את התיק כל יום ולחפש כל יום את הכוכבת ולנסות להשקיע בה ולמכור אותה בדיוק לפני שהיא נופלת נשמע לי כמו הרבה מאוד לחץ מיותר ביום יום. אני לא מעוניינת במסחר יומי ולבדוק את התיק כל הזמן. אני מעוניינת שהכסף יעבוד בשבילי ולא שאני אמשיך לעבוד בשבילו. אני רוצה כסף צייתן ואמין ולא כזה שאני צריכה לבדוק כל הזמן שהוא עושה את העבודה שלו. פעם בחודש אני בודקת כמה כסף חסכנו החודש, בוחנת איזה מניות מתאימות לרכישה והולכת על זה.
  2. הרבה פחות לחץ – אין מה לעשות, זה נורא מלחיץ להסתכל כל שעה ולראות כסף שעולה, יורד, כמה הרווחתי וכמה הפסדתי. אני אישית לא בנויה ללחץ הזה אני מעדיפה להסתכל בתיק רק מדי פעם ולדעת שאני יכולה להתעלם ממה שקורה שם כי בחרתי להשקיע לטווח ארוך. לא יודעת איך סוחרי יום עומדים בזה אבל כנראה שהם בנויים מחומר הרבה יותר חזק ממני. אני מסוגלת להתייסר רבות אם מכרתי מנייה ואחר כך גיליתי שהיא עלתה.
  3. יש לי חיים – באמת, יש לי בן זוג, יש לי תחביבים, יש לי חברים משפחה ועבודה במשרה מלאה בכל זאת אני לא רוצה ולא יכולה להרשות לעצמי להתעסק כל היום בפלאפון לבדוק מה שלום התיק. אני ממש מעדיפה לעשות דברים אחרים.
  4. מרוויחים גם אם הנייר יורד– גם אם נייר מסויים יורד, קל לי מאוד לחיות עם זה. אם אני מסתכלת למשל על דוחות של חברה שקניתי מניות שלה, רואה שהיא עדיין רווחית זה בסדר גמור אם המנייה תרד קצת. כל עוד המנייה ממשיכה לחלק דיבידנדים לא אכפת לי מה הערך של המנייה כי אני לא מתכוונת למכור, הכסף ייכנס לחשבון גם אם לא מכרתי כלום. הרבה מאוד פעמים יש ירידות כלליות בשוק, אחרי פיגוע, בזמנים לא יודעים או סתם כי יש מצב רוח לאומי לא משהו. זה ממש לא אומר שאותה חברה מכרה פחות, אם כל השוק יורד על אחת כמה וכמה שאסור למכור, להיפך זה הזמן לשופינג.
  5. כסף נכנס לכיס – היתרון העצום במניות הדיבידנד הוא שהכסף נכנס ישירות לחשבון, ככה בלי עבודה, בלי מאמץ בלי כלום. והאמת שהאפקט הפסיכולוגי של זה מדהים. אני לא צריכה להחליט למכור מתי, כמה ולמה, רק להסתכל על החשבון תופח וליהנות.
  6. מפתח לחופש כלכלי – בגלל שהכסף נכנס ישירות לחשבון בלי שנתעסק בזה בכלל, מניות דיבידנד והשקעה פסיבית מהווים את המפתח לחופש כלכלי. מעבר לעליית הערך שפעמים רבות יש למניות טובות שמחלקות דיבידנדים יש גם סכום שנכנס לחשבון מדי פעם ומשתתף בהוצאות השוטפות / מגדיל את החיסכון. כשהכסף עובד בשבילי ומכניס לי משכורת, אני יודעת שאני בדרך הנכונה לחופש כלכלי.
השקעה פסיבית
המפתח לחופש כלכלי בהשקעה פסיבית

מכיוון שהחלטתי שהכיוון הזה כל כך מתאים לי, הגישה הזו גם עזרה לי לקבל החלטות ולסנן השקעות שלא מתאימות לי. כל השקעה פסיבית שאני אעשה תתמקד ביצירת הכנסה פסיבית נוספת. רווח הוני זה נחמד, אבל לקנות תרנגולת שמטילה ביצי זהב כל פעם זה אפילו יותר טוב.

 

 

את קורס ההשקעה הראשונה שלי כבר הכרתם?

קורס ההשקעה הראשונה שלי ילמד אתכם על מגוון סוגים של השקעות פסיביות שאתם יכולים לעשות בעצמכם. השקעתי זמן רב כדי להכין קורס שיעזור לאנשים להתגבר על הפחדים ולהתחיל להשקיע. הקורס מספק את כל הידע הבסיסי הנחוץ להשקעות, היכרות והבנה של מכשירי ההשקעה השונים וכל מה שצריך כדי להתחיל להשקיע. הקורס אף עוזר לך לבנות תכנית השקעות אישית כדי להגיע להישגים כלכליים ולגרום לכסף שלך לעבוד בשבילך!

פרטים על קורס ההשקעה הראשונה לי כאן.

25% הנחה לגולשי האתר בעזרת קוד קופון website

ההשקעה הראשונה שלי

7 מחשבות על “למה בחרתי השקעה פסיבית”

  1. פינגבאק: ההשקעה הראשונה שלי - הקורס יצא לאור! - האופטימית

  2. פינגבאק: הכנסה פסיבית - כל מה שאתם באמת צריכים לדעת - האופטימית

  3. פינגבאק: תעודות סל וקרנות סל - מה זה אומר ומה השתנה? - האופטימית

  4. פינגבאק: הימור או השקעה - מה ההבדל בין השניים? - האופטימית

  5. פינגבאק: קופת גמל להשקעה השוואה - איך לא לבחור קופת גמל להשקעה - האופטימית

  6. פינגבאק: עמלות ניירות ערך - איך להוריד אותן ולהוזיל עלויות בהשקעות - האופטימית

  7. פינגבאק: איפה לקבל תמיכה פיננסית? קבוצות תמיכה להתנהלות כלכלית נכונה | האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

רוצה להשקיע בשיטת שגר ושכח?

רוצה שהכסף שלך יתחיל לעבוד בשבילך במינימום מאמץ מצידך אבל מקסימום רווח?

רצית תמיד להשקיע בשוק ההון אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן