השוק גבוה מדי! אני מפחד להשקיע!

פחד השקעה

השוק גבוה מדי! אני מפחד להשקיע!

אני שומעת את המשפט הזה לא מעט. שוק המניות גבוה מדי עכשיו, אני אחכה שתהיה נפילה ורק אז אשקיע. מפחיד להשקיע עכשיו, המחירים בשיא של כל הזמנים! נחכה שהמחירים ירדו קצת ואז נחשוב על השקעה, בינתיים נישאר עם הכסף בפק"מ או כל שטות אחרת. חברים, אין טעות גדולה מזו. כשמדובר על השקעות לטווח ארוך הזמן הנכון להתחיל הוא תמיד כמה שיותר מוקדם, כלומר ברגע זה ממש.

כבר כתבתי על כך שבמציאות של היום מסוכן יותר לא להשקיע, הייתי רוצה להוכיח את הנקודה הזו יותר לעומק ולחדד את העובדה שלא משתלם לנסות לחכות ולתזמן את השוק (אלא אם כן כדור הבדולח שלכם באמת עובד).

כדי להמחיש את הנקודה , שאין זמן יותר טוב להתחיל מאשר עכשיו אני אספר לכם סיפור על 5 אנשים שונים שהתחילו להשקיע כל אחד בסגנון שלו.

כל אחד מ-5 האנשים האלו במשך 20 שנה קיבל 2,000 דולר כל שנה והם בחרו מתי הכי נכון להשקיע.  כולם, למעט אחד הלכו על השקעה פסיבית והשקיעו במדד S&P 500 את כל ה-2,000 דולר מדי שנה (מדד שעוקב אחרי 500 החברות הגדולות בארה"ב). ההבדלים ביניהם היה בעיקר בתזמון של מתי הם בחרו להשקיע. אז בואו נכיר את המשקיעים שלנו קצת יותר לעומק:

המשקיעים

 

  1. גברת מושלמת – גברת מושלמת ניחנה ביכולות על טבעיות וכל שנה השקיעה כשהשוק היה בנקודה הנמוכה ביותר. כלומר, כל שנה היא לקחה את ה-2,000 דולר שלה וקנתה יחידות של מדד S&P 500 בתזמון הטוב ביותר שהיה באותה השנה.
  2. עדי המיידי – אומרים שהחיפזון הוא מהשטן אבל לעדי זה לא ממש אכפת. ברגע שהוא קיבל את הכסף בכל שנה הוא ישר השקיע אותו ולא חיכה לאף אחד.
  3. מר ממוצע – מר ממוצע קצת פחד להשקיע כל פעם 2,000 דולר בבת אחת ולכן הוא חילק אותם ל-12 חלקים והשקיע כ-166$  בתחילת כל חודש. שיטה זו נקראת מיצוע ערך קבוע (Dollar Cost Averaging) ומניחה שהשוק עולה או יורד אבל אם משקיעים במשך תקופה קבועה סכום קבוע קונים במחיר ממוצע של השוק.
  4. ביש גדא – ביש גדא כשמו כן הוא. כל שנה הוא השקיע בדיוק ברגע שבו השוק היה בשיא. כלומר, ביש גדא תמיד קנה הכי ביוקר בכל שנה מחדש.
  5. דן חסכן – דן חסכן האמין לפקיד הנחמד בבנק כשהוא אמר לו שהמקום הכי טוב לשמור את הכסף זה בבנק. במשך 20 שנה הוא שם את ה-2,000$ שקיבל במקבילה האמריקאית למק"מ (מלווה קצר מועד) ובחסכונות במזומן. דן חסכן תמיד האמין שהקריסה היא בדיוק מעבר לפינה והוא ייכנס לשוק רק כשהוא יהיה בשפל מטורף.

 

 

 

 

בואו נשתמש במכונת הזמן שלנו ונריץ את הזמן 20 שנים קדימה ונבדוק מה שלום המשקיעים שלנו. להזכירכם כל אחד מהם השקיע סך של 40,000$ סה"כ (2,000$ לשנה במשך 20 שנים). ניתן לראות בגרף למטה את התוצאות. התוצאות הן עבור השנים 1993 עד 2012.

השקעה מפחד להשקיע

  1. גברת מושלמת – באופן לא מפתיע גברת מושלמת שהשקיעה כל שנה בתזמון הטוב ביותר מובילה את הטבלה עם רווח של 87,004$ על השקעה של 40,000$.
  2. עדי המיידי – עדי מוכיח לנו שחיפזון לאו דווקא מהשטן, אחר שהשקיע כל שנה ברגע שקיבל את הכסף הוא מקום שני עם 81,650$. אמנם 6,000$ פחות מגברת מושלמת אבל עדיין יותר מהכפיל את כספו לאחר 20 שנה.
  3. מר ממוצע – מר ממוצע שפחד להשקיע את הכל בבת אחת והשקיע סכום קטן יותר כל חודש גם עשה תשואה נאה וכמעט הכפיל את כספו. כיאה לשמו הוא מככב במקום טוב באמצע עם רווח של 79,510$.
  4. ביש גדא – ביש המסכן השקיע כל שנה בתזמון הכי גרוע שאפשר אך עדיין הוא לא מקום אחרון. גם לאחר התזמון הגרוע ביותר שניתן להעלות על הדעת (וקחו בחשבון שזה בין השנים שקרה משבר 2008 בארה"ב), ביש גדא הרוויח 72,487$ שמהווה כ-81% רווח על ההשקעה הראשונית, לא רע בשביל מישהו שכל פעם השקיע בזמן הכי גרוע שניתן להעלות על הדעת לא?
  5. דן חסכן – דן מוכיח את הטענה שלא כדאי להקשיב לבנקים כשזה נוגע לחינוך פיננסי (למרות שהילדים שלנו ייאלצו לעשות זאת בלית ברירה…). דן מגיע במקום אחרון עם סכום של 51,291$. הפרש משמעותי משאר המשקיעים שלנו. דן הרוויח תשואה של כ-28% בלבד על הכסף שלו לאחר 20 שנה!

 

מהסיפור הזה (שמבוסס על מחקר אמיתי בסופו של דבר) ניתן להסיק כמה מסקנות

מסקנות

  1. מסוכן יותר לא להשקיע – כפי שאמרתי בעבר, מי ששם את הכסף בחסכונות מסכן את עצמו הרבה יותר. דן חסכן נמצא במצב משמעותית גרוע יותר מביש גדא. אם ניקח בחשבון שבשנים האלו הייתה אינפלציה ממוצעת של 2.4% בארה"ב המצב יהיה גרוע אפילו יותר. לכן, גם אם אתם ביש גדא לחלוטין ומפחדים להשקיע בזמן הלא נכון תבינו שאתם תהיו במצב גרוע יותר אם לא תשקיעו. אין שום סיבה להישאר מחוץ לחגיגה ולא להשקיע או להשקיע באפיקים סולידיים לחלוטין כשמדובר על הטווח הארוך (תחשבו על מסלולי הפנסיה שלכם למשל). להישאר מחוץ למשחק ולא לקחת שום סיכון ישאיר אתכם במצב הרבה יותר גרוע מאשר תזמון לא טוב.
  2. להשקיע כמה שיותר מוקדם עדיף – עקב היכולת המופלאה של ריבית דריבית ככל שתשקיעו מוקדם יותר תרוויחו יותר. בסה"כ עדי המיידי שהשקיע את הכסף כל שנה בהקדם האפשרי היה מקום שני אחרי גברת מושלמת שהשקיע כל פעם בתזמון המושלם. מכיוון שגברת מושלמת לא קיימת או לפחות, היכולות הפיננסיות העל אנושיות שלה עדיין לא התגלו, עדיף לכם להיכנס למשחק כמה שיותר מוקדם.
  3. מיצוע ההשקעה הוא פשרה סבירה – ההפרש בין עדי המיידי שהשקיע מיד למר ממוצע שהשקיע במנות קטנות כל חודש מסתכם בכ-2,000$ בלבד. כלומר, אם מלחיץ אתכם להכניס סכומים גדולים בבת אחת ויהיה לכם יותר נוח פסיכולוגית להשקיע סכום קבוע כל חודש אתם עדיין תרוויחו משמעותית. אם אתם רוצים לקחת סכום קבוע וכל חודש להשקיע אותו, זה עדיף משמעותית על פני לחסוך סכום במשך כל השנה ובסוף השנה להשקיע את הכל בבת אחת. פסיכולוגית גם מיצוע של ההשקעה בסכום קבוע נוח יותר ועוזר להתמודד עם הרצון האנושי לתזמן את השוק מכיוון שהדבר נהפך להיות הרגל וקל יותר להתמודד עם ההשלכות הפסיכולוגיות.  אם הופכים זאת לאוטומטי על ידי הוראה קבועה להשקיע סכום קבוע כל חודש בכלל חוסך דילמות.

 

אני מקווה שעכשיו כל מי שמפחד להשקיע כי השוק גבוה מדי השתכנע שבאמת שאין סיבה לחכות, להיפך ככל שתחכו יותר, תרוויחו פחות. תזכרו, אם יש לכם תוכנית השקעה פסיבית ואתם דבקים בה ולא מוכרים בפניקה, בטווח הארוך תרוויחו. למה? כי ככה השווקים עובדים, או לפחות ככה הם עבדו במשך יותר מ-100 שנים בעבר.

גילוי נאות:

*המחקר ניתח את סגנונות ההשקעה הללו משנת 1926 עד 2013 ומתוך 68 תקופות שנבחנו נמצאו 10 תקופות שהיה בהן הבדלים בין דירוג המשקיעים בין מה שהוצג כאן.

*הפוסט מבוסס על מחקר של: Riepe 2013 – Schwab Center for financial research

http://www.schwab.com/public/schwab/nn/articles/Does-Market-Timing-Work

 

 

ידעתם שיש לי יש קורס שילמד אתכם להשקיע בשוק ההון?

אם בא לכם להכיר יותר טוב את שוק ההון ולהשקיע בו לבד ולא באופן מנוהל זה הקורס בשבילכם! הקורס מתמקד בלהסביר את מושגי הבסיס שחייבים לדעת בצורה הכי ברורה שיש ובללמד שתי אסטרטגיות השקעה: השקעות במדדים ובמניות ערך. בקורס הצעד הראשון למיליון – איך להרוויח בשוק ההון אני מלמדת את בסיס של השוק ההון עם חלקים פרקטים וצ'ק ליסטים שממש מלמדים אתכם איך להשקיע. הקורס קליל ובעל ערך שיעזור לכם להתחיל לבנות את תיק ההשקעות שלכם ולהשקיע בעצמכם! 25% הנחה לקוראי האתר באמצעות קוד קופון website

 

10 מחשבות על “השוק גבוה מדי! אני מפחד להשקיע!”

    1. האופטימית

      אכן תשואות העבר אינן ערובה לתשואות עתיד ויכול להיות ששוק ההון יקרוס מחר בבוקר ולא ישוב לעולם.
      אבל אנחנו הסתכלנו כאן על מגמות של השוק בכללותו (מעקב אחרי מדד בארה"ב) ולא נייר ערך ספיציפי או יכולות של מנהל השקעות ספיציפי.
      מגמות השוק הראו עד היום שכל פעם שהייתה נפילה כללית (שוב לא נייר ספיציפי) בשווקים בסופו של דבר הייתה עלייה כמו שאחרי כל חורף קשה וקר הגיע אביב. אם אכן שוק ההון יקרוס לגמרי ולא יתאושש משמעות הדבר שעסקים וחברות פושטים רגל, הכלכלה בקאנטים וכנראה יש קטסטרופה גלובלית ובמקרה הקיצון הזה יותר סביר שנברח מזומבים מאשר שנדאג מה קורה עם ההשקעות שלנו.

  1. ביולוג ירושלמי

    פוסט מצויין.

    מוכרחים להתחיל מתישהוא, ועכשיו זה בדיוק הזמן!
    מוכרחים גם לקרוא את המשקיע הנבון של בנג'מין גראהם, ספר שמדבר מסביחב לכל הנושא הנ"ל (ואגב, הוא במבצע עכשיו בשבוע הספר של 90 ש"ח).

    1. יש שמועות על זה כבר שנים…. מ-2014 בערך
      מתישהו יהיה משבר את זה אני יכולה להגיד לך בוודאות. האם זה יהיה מחר, מחרתיים או עוד שנתיים אני לא יודעת, וגם אף אחד אחר לא.

  2. פינגבאק: השקעות מסוכנות! 12 כללי אצבע כך שלא תפסידו כסף בהשקעה גרועה! | האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן