כוחו העצום של דיווח הוצאות מיידי

דיווח הוצאות
דיווח הוצאות
האם אתם דואגים לדווח את ההוצאות שלכם?

בפוסט הקודם דיברנו על תיעוד הוצאות, בפוסט הזה אני אסביר למה דיווח הוצאות כל כך חשוב.

כל כך הרבה פעמים אנחנו מוציאים כסף על דברים שאנחנו לא באמת צריכים בלי לשים לב. זה נהיה הרגל כל כך חזק לפתור כל דבר באמצעות כסף שאנחנו כבר לא חושבים על זה.

  • אולי אפשר לנסות לפתוח את הסתימה לבד במקום לקרוא לשרברב?
  • אולי אפשר להכין אוכל בבית במקום להזמין?
  • אולי אנחנו לא באמת צריכים עוד גאדג'ט שישב במגירה?

לא תמיד קל לשנות הרגלים ולפעמים צריך כלי נוסף מעבר לרצון ומוטיבציה שיעזור לנו בשינוי. ברגע שיש לנו מטרה חדשה קל מאוד להחליט על המטרה אך לרוב לא קל להתמיד בה. השיטה הבאה מבוססת על כוחו העצום של הדיווח המיידי ככלי להפחתת הוצאות מיותרות. למען האמת אפשר להשתמש בו על הרבה הרגלים מזיקים אחרים כמו להפסיק לאכול ג'אנק פוד, להפסיק לעשן וכדומה, להפסיק עם מחשבות שליליות וכדומה אך מכיוון שהבלוג עוסק בנושא כלכלי נתמקד בהפחתת הוצאות.

הכלי מאוד פשוט, דווחו בכל דרך אפשרית כל פעם שאתם מוציאים כסף, על כל דבר. ניתן להסתובב עם פנקס ובו לרשום כל פעם שמוציאים כסף או למשל לשים דף על המקרר ובו לרשום את כל ההוצאות. הבעיה היא שקל להגיד להסתובב עם פנקס או לזכור את כל מה שעשינו במשך היום אך לרוב זה לא קורה.

למה זה לא קורה? בגלל שהדיווח הוצאות חייב להיות מידי וזמין בשביל שיהיה יעיל, אחרת זה לא אפקטיבי. ההמלצה היא להשתמש במכשיר הזה שמלווה אותנו כל היום, מצפצף ומפריע לנו תמיד באמצע לטובתנו. כן, כן, אני מדברת על הסמארטפון שנהפך למגפת מדינה וכמעט לא ניתן למצוא אדם בלעדיו.

ישנן עשרות אפליקציות לתיעוד הוצאות כספיות כמו זאת או זאת. הרעיון הוא לנצל את העובדה שאנחנו לא זזים לשום מקום בלי הפלאפון וכך אין שום תירוץ, הוצאנו כסף על משהו? לרשום באפליקציה, במקום לרדות בעצמנו על כך שהוצאנו כסף, פשוט תעדו את ההוצאות ותראו איך באופן פלאי הן ירדו.

דיווח הוצאות
גם אתם מכורים? תשתמשו בזה לטובתכם!

בעיית הדיווח הוצאות

עוצמתו של הכלי נובעת מהבעיה הפסיכולוגית עם דיווח הוצאות, לרוב בני האדם קשה לתת דין וחשבון על פעולות מזיקות שהם עושים גם אם זה רק לעצמם, לכן פעמים רבות אנשים יימנעו מלעשות את הפעולות המזיקות רק כדי להימנע מהדיווח עליהן.

עצם הדיווח גורם להפחתה של הפעולה, תחשבו על זה ותראו שברגע שאתם צריכים לתת דיווח על דבר מה כמו למשל כמה פעמים עישנתם השבוע, אתם תעשנו פחות. לבני אדם יש נטייה להימנע מתיעוד שגורם להם להיראות רע, לכן אם אמרתם שתפחיתו בעישון ואתם נדרשים לספק הוכחות שאכן הפחתתם (גם אם זה רק לעצמכם) אז אתם תפחיתו את הסיגריות.

לפני שבאים להוציא את האשראי באופן אוטומטי, רק עצם המחשבה על זה שצריך יהיה לדווח על זה אחר כך מורידה את החשק וגורמת לחשוב פעמיים אם ההוצאה באמת הכרחית.

 

העלאת המודעות על ידי דיווח הוצאות

יתרון נוסף של הדיווח הוצאות הינו העלאת המודעות לביצוע ההרגלים המזיקים בעת הביצוע. הבעיה עם הרגלים שהם אוטומטיים ולכן איננו מודעים לכך שאנחנו מבצעים אותם בכלל וכך מן הסתם הרבה יותר קשה לשנות את ההרגל. העלאת המודעות חשובה ביותר כי רובנו לא באמת יודעים כמה אנחנו מוציאים בדיוק ועל מה.

נסו לקחת רגע כדוגמא דוד מים חמים שמדליקים, לרובנו (או לפחות לכל מי שלא התקין טיימר לדוד) קשה לעבור במסדרון ולראות את הדוד דולק ולא לתהות אם לא עבר מספיק זמן וכבר יש מספיק מים חמים. למה זה ככה? מכיוון שאנחנו יודעים שזה מבזבז חשמל ובזבוז חשמל גורר בזבוז כסף. הנורה האדומה הבולטת של הדוד נועדה להעלות לנו את המודעות לכך שהדוד פועל ושכדאי לכבות אותו שלא יעבוד סתם.

מצד שני כשחושבים על זה אנחנו משאירים הרבה מאוד מכשירים חשמליים אחרים פועלים (טלוויזיה, מחשב, ממיר וכדומה) גם כשלא משתמשים בהם ולאף אחד זה לא מפריע. הדבר נובע מכך שאין שום נורה אדומה שתעלה את המודעות לכך ותזכיר לנו לכבות את שאר המכשירים הללו. כך התיעוד מעלה ההוצאה הכספית למודעות שלנו ואנחנו לא מוציאים כסף יותר לאחר יד.

 

כוחם של המספרים

מספרים לא משקרים והרבה יותר קשה להתמודד עם מספר אמיתי של כמה כסף הוצאנו היום מאשר לחשוב באופן מעורפל שהוצאנו הרבה היום. לראות את הסכום עולה כל פעם מחדש כשאנחנו בעצם רוצים להוריד את הסכום משפיע עלינו הרבה יותר מאשר מספר אמורפי ולא ידוע.

חשבתם פעם מה היה קורה אם למשל מד החשמל היה במקום בולט בסלון של הדירה במקום מחוץ לבית? תחשבו על זה רגע, אתם יושבים בסלון ורואים את המד עולה ועולה ככל שאתם צורכים יותר חשמל. התגובה האנושית הכי טבעית היא ללכת בבית ולסגור את כל האורות ולנתק את המכשירים המיותרים מהחשמל ולוודא שאין שום דבר שעובד סתם.

למה? כי זה כוחם של המספרים עלינו, אנחנו מאושרים כשאנחנו רואים את המספרים בחשבון הבנק עולים ומתוסכלים כשהמספר יורד. אז אם כבר יודעים שלמספרים יש כח כל כך חזק עלינו למה לא לרתום אותו לטובתנו? הרי זה מה שחברת החשמל, המים והגז עושים תמיד בכך שהם שמים את המדים שלהם מחוץ לבית במקום לא נגיש כדי שלא נשים לב…

אם נקפיד על דיווח הוצאות, נדאג לכך שנדע תמיד במדויק כמה אנחנו מוציאים ועל מה. האפקט הפסיכולוגי שהמספרים מול העיניים נותן הוא עצום. לא מאמינים לי? תבדקו בעצמכם!

תיעוד התקדמות ומצב אמיתי

ללא ספק אחד היתרונות החשובים ביותר של מדידה מדויקת היא היכולת לעקוב אחר ההתקדמות. כשדברים לא מתועדים קל מאוד לשכוח מה היה אתמול או לפני שבוע ולכן אי אפשר לדעת האם התקדמנו והצלחנו במטרה שלנו.

היכולת להסתכל אחורה בגאווה ולראות את ההצלחה ההדרגתית בשינוי יכולה לעודד ולתת מוטיבציה. ההתקדמות והשיפור עוזרים להמשיך את הכיוון החיובי ולהימנע מהרגלים המזיקים. כמובן במידה שאין שיפור קל מאוד לראות את זה ולא ניתן להתחמק מהנושא. תחשבו איזה כיף זה לראות שהצלחתם לחסוך יותר החודש מאשר חודש שעבר!

התחלתם כבר לדווח הוצאות?

באמת שזה פשוט. לא משנה אם משתמשים באפליקציה, פנקס ועט או דוח אקסל. כל מה שצריך לוודא זה שכל הוצאה שיש לכם רשומה כמו שצריך ומתועדת. אחר כך מוציאים לאקסל וסוכמים את הכל ומבינים פתאום לאן הכסף נעלם בסוף החודש.

 

האם גם אתם מקפידים על דיווח הוצאות? באיזה כלי אתם משתמשים?

4 מחשבות על “כוחו העצום של דיווח הוצאות מיידי”

  1. Wallet

    אפליקציה מעולה שאני משתמש בה כבר כמה חודשים.
    מאפשרת מעקב אחרי הוצאות והכנסות לפי קטגוריות, מפיקה גרפים לניתוח לפי תקופות מוגדרות, קביעת מטרות פיננסיות, אפשר לקבוע תקציבים ולעקוב אחריהם (בעזרת קטגוריות לכל הוצאה) ועוד המון אפשרויות.

    מאוד פרקטית ועובדת מעולה.
    נבחרה לא מזמן בתור אחת
    האפליקציות הכי הטובות לאנדרואיד (מה שנקרא "בחירת העורכים" של גוגל).

    יש לה גרסה בתשלום אבל החינמית ממש מספיקה ואפילו יותר מזה.
    יש לה גם ממשק בעברית.

    בקיצור – אפליקציה מדהימה למי שמחפש מעקב הוצאות ושליטה על הכסף שלו (:

  2. פינגבאק: 5 הרגלים יקרים - איך חוסכים כסף על ידי שינוי הרגלים - האופטימית

  3. פינגבאק: תוכנית 7 השלבים לרתום את בן הזוג לחיסכון כלכלי - האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן