לרתום את בן הזוג – שיתוף כלכלי

money-relationships_article

החשיבות של בן זוג חכם כלכלית הינה עצומה, אך יותר מכך חשוב גם התקשורת והכנות הכלכלית בין בני זוג. ריבים על כסף הם דבר שכיח אצל זוגות נשואים רבים ופעמים רבות אף הגורם לפרידה. אך מעבר לזוגיות שלכם, מדובר על העתיד המשותף שלכם. כשמתחתנים הכל הוא חצי חצי לא משנה מה תגידו לעצמכם, אם התחתנתם עם בן זוג שצובר חובות אז נחשו מה? חצי מהחובות הללו הם שלכם בדיוק כמו שחצי מהדירה שקניתם ביחד הוא שלכם. זוג אשר מנהל משק בית משותף בעצם מנהל יחידה כלכלית משותפת וגם אם ישנם חשבונות נפרדים בבנק, החשבונות של הדירה עצמה הם של שניכם. אם אתם מראש יודעים שיש לכם בן זוג ללא הערכה לכסף, ללא חסכונות, במינוס תמידי וללא שום רצון לשינוי, שווה לבצע הערכה מחדש של המצב שלכם או לנסות לרתום אותו אליכם. נכון, זה מילים קשות ובעייתיות אבל סטטיסטית זאת כנראה הסיבה שתיפרדו בעתיד בכל מקרה, השאלה היא לכמה חובות בן הזוג הסורר יצליח להכניס אתכם עד אז.

 

האם ידעתם שבגידה כלכלית נפוצה כמעט כמו בגידה מינית? לפי המחקר כאן כשליש מהאנשים הודו שהם מרמים את בני זוגם כלכלית. אנשים משקרים לגבי עלות של דברים שקנו, תחביבים מביכים או מימון של מאהבת מהצד רחמנא ליצלן. התוצאות של בגידות כאלה יכולות להיות הרסניות הן מבחינה זוגית והן מבחינה כלכלית. לכן, גם אם בן הזוג מתנגד, שיתוף ותקשורת פתוחה בנושא כלכלי הינן חובה כאשר מנהלים משק בית משותף. כשרק עוברים לגור ביחד זה לגיטימי ואף חכם להתנהל בחשבונות נפרדים ולהתחלק חצי חצי בהוצאות השוטפות (או כל הסדר אחר) אך כאשר מתחתנים ומביאים ילדים ההתנהלות הכלכלית של כל אחד מהצדדים משפיעה על השני. ישנן מטרות משותפות ועתיד משותף ולכן חשוב מאוד להיות כנים ולדבר על הנושא בפתיחות.

 

ישנן שתי דרכים להתנהלות כלכלית כזוג, חשבון משותף או חשבונות נפרדים. אישית אני בעד חשבון משותף ושקיפות טוטאלית של ההכנסות וההוצאות, אם יש הוצאה שאני מרגישה צורך להסתיר ממנו, כנראה שעדיף שלא אעשה את ההוצאה הזאת מלכתחילה. חשבון משותף זאת דרך מצויינת לרסן התנהגות כי יודעים שאנחנו כבר לא לבד ויש עוד מישהו איתנו בסירה, כגורם של אחריות משותפת זה בהחלט יכול להיות דרך מעולה לחיסכון כלכלי. לגבי חשבונות נפרדים זה יכול לעבוד רק בתנאי שאינכם נשואים, כשמתחתנים גם ככה מבחינה חוקית המינוס שלו משפיע גם עלייך והפלוס שלה שייך גם לך. לכן, אין שום היגיון אם אתם נשואים לעבוד בחשבונות נפרדים מכיוון שהנושים של בן הזוג יכולים בכיף לפנות גם אליכם, רק שלכם לא בטוח שיש מושג בכלל למה חייבים כסף ולמי אבל אתם עדיין צריכים לשלם. אז נכון שבחשבון משותף בן הזוג יודע כל הוצאה שלכם, אבל אם זה עוזר לכם לרסן את ההוצאות שהייתם רוצים להסתיר זה דווקא דבר טוב. הסיבה היחידה שאני יכולה לחשוב עליה כחצי הגיונית כנגד חשבון משותף הינה חוסר היכולת להפתיע את בן הזוג, וברצינות אם אתם ממש רוצים לקנות להם מתנה בלי שהם ידעו עליה לפני, פשוט שלמו על המתנה במזומן וזהו (או שמתנה חינמית תפתור לכם את הבעיה).

 

נכון, זה לא קל לשתף כלכלית ב-100% את בן הזוג אבל זאת הדרך הכי בריאה והכי נכונה לעשות זאת. זה קצת מפחיד שיכולים לשפוט אותנו או להעביר ביקורת על ההתנהלות וזה מרגיש מאוד חושפני. מצד שני, כשגרים ביחד זה גם ככה נהיה הרבה יותר קשה להסתיר את ההוצאות העודפות. כשרק עברנו לגור ביחד, לבן הזוג שלי היה מנהג מרגיז, כל פעם שהייתי חוזרת הביתה עם שקית בגדים כלשהי שקניתי, הוא היה אומר "נו על מה בזבזת את הכסף שלי היום?". המשפט הזה הרתיח אותי, בתקופה זו היינו בתחילת הקשר ובחשבונות נפרדים, אני הרווחתי את המשכורת שלי והתחלקנו בהוצאות. מי הוא שישפוט אותי! בהתחלה התנצלתי ואמרתי שהיה מבצע סוף עונה מטורף, אחר כך דאגתי להעביר את תוכן השקיות ישר לארון כדי שלא ישים לב שקניתי משהו ובסוף התעצבנתי ואמרתי בתקיפות שזה הכסף שלי ואני אעשה בו מה שאני רוצה. לאחר מכן, כשניהלנו שיחה עם חברות קרובות וגילינו שאני מוציאה בערך עשירית מהן על בגדים ובכלל התרעמתי. אז ניהלנו דיון בנושא, אמרתי לו שזה מפריע לי שאני קונה כל כך מעט יחסית לאחרות ועדיין הוא גורם לי להרגיש רע כשאני עושה זאת והוא הפסיק. עכשיו כשאני חוזרת הביתה עם שקית כלשהי (מה שקורה לעיתים נדירות יותר ויותר מאז יציאתי למסע לעצמאות כלכלית) הוא מפרגן ומבקש שאדגמן לו את הבגדים החדשים שקניתי. הנקודה היא שהחשיפה הכלכלית לא חייבת להיות דבר רע כל עוד יש באמת תקשורת טובה ויכולים לנהל דיון בריא בנושא. אין סיבה להסתיר שום דבר, אם אנחנו מרגישים שמה שקנינו באמת נחוץ, אנחנו עומדים בתקציב ההוצאות עדיין קטנות מההכנסות וחוסכים מספיק אין שום סיבה להחביא את הקניות בארון.

3 מחשבות על “לרתום את בן הזוג – שיתוף כלכלי”

  1. פוסט מעולה. לי מאוד חשוב עצמאות כלכלית בגיל צעיר אבל אשתי תמיד מזכירה לי שצריך לאזן הווה ועתיד, אז מסתדרים, חוסכים טיפה פחות אבל זה לא מבטל את החלום.

    1. האופטימית

      תודה יעקב,
      חשוב להגיע לאיזון, כל עוד אתה מתפשר קצת לכיוונה והיא מתפשרת קצת לכיוונך זה בסדר גמור, שלום בית זה דבר חשוב יותר מעצמאות כלכלית.

  2. פינגבאק: דייט מיוחד - תכנון אסטרטגיה כלכלית ועתיד פיננסי זוגי | האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן