קודם כל תבדקו שלא דופקים אתכם

homer_with_cake_loses_money_wallpaper_-_1024x768

קל להתלונן, באמת שקל, הכל יקר פה איך אפשר להתקדם עם כל החשבונות האלו שצריך לשלם כל חודש בחודשו? החשמל כל כך יקר, הארנונה רק עולה, והמים בכלל בשמים! כן, אפשר להאשים את החשבונות החיצוניים כמה שרוצים אבל כמה אחריות אתם לוקחים על כך? מתי פעם אחרונה באמת קראתם את החשבונות שלכם וראיתם על מה וכמה אתם משלמים? האם מדובר בהוראת קבע שפשוט יורדת כל חודש? על מה אנחנו משלמים בדיוק? מה התעריף? כמה צרכנו? האם הצריכה שלנו עלתה או ירדה לאחרונה?

ולמה צריך לדעת את כל זה? אהה, זה כי אנחנו גרים במדינת ישראל והחשבונות כמו כל דבר כאן עובד בשיטת מצליח. גובים סכום מסוים ויודעים שהישראלים מעבר לסנן איזה קללה עסיסית או הערה סרקסטית לגבי יוקר המחיה לא עושים עם זה כלום. אז כן, אם תעברו על הכל באופן קבוע כנראה שתגלו שדופקים אתכם, לא פעם ולא פעמיים אז יאללה, אספו את החשבונות ביחד ותבדקו שאין "טעויות". בכלל שווה להעיף מבט מעמיק יותר בחשבוניות שמגיעות כל חודש, לעשות סדר ולבדוק שאין שם תוספות או חיובים לא ברורים או חובות מחודשים קודמים שבינתיים צוברים ריבית ומתגברים.

 

ארנונה – הגודל כן קובע

פעם הבאה שאתם מקבלים את חשבון הארנונה שווה לבדוק את הדברים הבאים:

      • מה גודל הדירה שאתם גרים בה? תתפלאו לגלות הרבה פעמים אי התאמה בין גודל הדירה האמיתי שלכם לגודל שאתם משלמים עליו בפועל. איך בודקים את זה? לכל עירייה שיטת חישוב מ"ר משלה, צריך להיכנס לאתר של העירייה ולבדוק איך מחשבים את גודל הדירה בעירייה שלכם, לקחת מטר ולמדוד כמה מ"ר יש לכם בדירה. זה פשוט וקל ויכול לחסוך לכם הרבה כסף.
      • כמה אתם משלמים לעומת השכנים בבניין שגרים בדירה זהה? שווה לנהל שיחה קצרה עם השכנה ממול ולבדוק כמה היא משלמת על הדירה שלה, פעמים רבות מתגלים פערים בחיוב בין דירות זהות לחלוטין באותו הבניין או אותו הרחוב. אז תתחילו להיות נחמדים לשכנים שלכם ואולי תגלו דרך מצוינת לחסוך כסף
      • האם מגיעה לכם הנחה? אם במקרה אתם סטודנטים, חיילים, נכים, חד הוריים או אזרחים ותיקים מגיעה לכם הנחה, האם טרחתם לבקש אותה? ניתן לראות כאן רשימה של כל הזכאים להנחות ארנונה.
      • האם אתם משלמים את התעריף הנכון? תעריפי הארנונה משתנים בין עירייה לעירייה וכדאי לבדוק מהו התעריף שאתם אמורים לשלם באמת. אני גיליתי שכאשר מחשבים את תעריף הארנונה לגודל הדירה שלי הסכום יוצא נמוך יותר ממה שאני אמורה לשלם. כמה שיחות מתישות לעיריית תל אביב והורדתי ב-30 שקל לחודש את הארנונה. אמרנו שיטת מצליח לא?

 

גז – תתמקחו זה אפשרי

      • האם המונה שרשום באמת שלכם? בבניינים רבים קיים בלבול ויכול להיות שאתם משלמים על גז של אחד השכנים במקום. בדקו את מספר המונה וודאו שאכן זה המונה שמחובר אליכם לדירה.
      • האם אפשר להחליף ספק? תחרות זה שם המשחק, אם חשבון הגז גבוה שווה לעשות שיחה עם ועד הבית ודיירי הבניין ולבדוק הצעות מספקי גז אחרים. אם אתם בבית פרטי בכלל הנושא קל יותר ושווה לעשות סקר שוק ולבדוק האם הסכום שאתם משלמים על גז הוא הגיוני או לא.

 

חשמל – מישהו גונב מכם?

אמנם נושא חיסכון בחשמל הינו נושא נפרד לכשעצמו אבל גם בחשבונית עצמה אפשר למצוא לא מעט טעויות

      • האם מונה החשמל באמת שלכם? בבניינים קל להתבלבל ואולי מממנים את חשבון החשמל לשכנים שלכם.
      • האם מדובר בהערכה או בדיקה אמיתית? אם כתוב בחשבונית שסוג הקריאה הינו הערכה, ניתן לבקש מחברת החשמל בדיקת חשבון בחינם לוודא שהמונה עדכני ונכון.

 

מים – מספר נפשות מעודכן?

      • טעות נפוצה בחשבון המים היא מספר נפשות לא מעודכן, כאשר מספר הנפשות לא מעודכן, חשבון המים מחושב אוטומטית ל-2 נפשות, אם אתם גרים עם יותר מאדם אחד יש להתקשר עכשיו ולעדכן במספר הנפשות בבית.
      • האם הייתה נזילה? כדאי לבדוק את החשבון ביחס לחודשים קודמים, הפרש גדול יכול להעיד על נזילה שמקפיצה לכם את החשבון.
      • האם מד המים שלכם? כרגיל בבניין דירות כדאי לוודא התאמה בין מד המים שרשום בחשבונית למד שמשוייך לדירה שלכם

 

חשבון בנק – על מה ירד לכם?

בבדיקה חודשית של חשבון הבנק אפשר לגלות עמלות רבות ומרגיזות שכדאי להתמקח עליהן ויפה שעה אחת קודם.

האם יש סכומים שאתם לא בטוחים מהם? דברו עם הבנקאי שלכם ותבררו על מה הם, תבקשו זיכוי, חוסר תשומת לב גורר הרבה גביות חסרות הצדקה. קרה לי למשל שקניתי מניות בארה"ב ובמקום להמיר לדולרים כסף מהעו"ש, הפקידה בבנק הוציאה את הכסף מחשבון המט"ח שהיה לי והכניסה אותו למינוס. כמובן, שנגבתה לי עמלה על מינוס בחשבון המט"ח למרות שחשבון העו"ש היה בפלוס ולמרות שזאת הייתה אשמת הפקידה שהכניסה אותי למינוס שלא לצורך. כמובן ששוחחתי עם הבנקאית והעמלה הוחזרה, שווה להיות עירניים. כדאי גם לבחון את כל הנושא של הוראות הקבע ולבדוק שכל מה שיורד לכם מהחשבון זה חיובים רלוונטיים.

 

כרטיס אשראי – באמת קניתם את כל זה?

בקריאה מחושבת של חשבונות האשראי אפשר לעלות על טעויות רבות.

      • חיובים כפולים – לפעמים בטעות (או שלא) בתי עסק מחייבים פעמיים את כרטיס האשראי שלא לצורך. מספיק לשלם מחיר מופרך פעם אחת לא צריך לשלם אותו פעמיים.
      • לא מכירים את החיוב ובית העסק? תתקשרו לברר מה זה. אולי מישהו גנב לכם את פרטי האשראי ועושה עסקאות בשמכם. בכל זאת אם אתם עוקבים ומדווחים על ההוצאות שלכם אתם אמורים לדעת מה זה כל הוצאה, אם היא לא מוכרת תבררו.
      • מכירים את כל הוראות הקבע שמופיעות? לפעמים מופיעות הורדות קבועות שלא בטוח שהן בסכומים שהתכוונתם אליהם או אולי סתם הוראת קבע לקבר רחל שהתכוונתם כבר מזמן לבטל כי בכל זאת היא מתה כבר מזמן.
      • הדרך הכי טובה זה לשמור קבלות ובסוף החודש להשוות לכרטיס האשראי, כך תוכלו לדעת שהסכום שחויבתם הוא אכן הסכום הנכון ושלא נוספו לכם חיובים שלא קשורים למציאות.

 

חשבונות תקשורת – מה הקשר לחשבון שקיבלתי?

חברות התקשורת ידועות לשמצה בנטייה שלהן להוסיף חיובים מיותרים על פי שיקול דעתן הבלעדי.

      • תבדקו את חשבונית ספק האינטרנט ותוודאו שלא נוספו לכם יכולות מיותרות שלא דרשתן אותן מעולם כמו למשל תשלום נוסף על אנטי וירוס שאפילו לא מותקן על המחשב שלכם או הגנה מפני תוקפים שלא הותקנה מעולם. אמור להיות לכם סכום אחד קבוע שמשולם כל חודש עבור קישוריות וזהו, ללא תוספות.
      • כנ"ל לגבי חברות הסלולר, אתם לא באמת צריכים לשלם תוספת כסף עבור פאנטון שלא השתמשתם בו או תוכנית שאתם כבר מזמן לא נמצאים בה.
      • חידושי חוזה אוטומטיים – זה קורה לכולם, סגרתם על מבצע הצטרפות לשנה, עברה שנה ולא שמתם לב והמחיר קפץ ללא התראה מראש. שימו לב מה המחיר הקבוע ותתמקחו לפני תום תקופת המבצע.

 

בקיצור, במקום להתלונן על החשבונות כל חודש, תבדקו אותם, תראו שהם נכונים. תקדישו קצת זמן פעם בחודש מוכנה להתערב איתכם שתמצאו טעות לטובת בית העסק או חיוב מיותר  לפחות באחד התחומים שכאן!

2 מחשבות על “קודם כל תבדקו שלא דופקים אתכם”

  1. פינגבאק: איך לחסוך כסף בקלות ? | האופטימית הדרך לחופש הכלכלי

  2. פינגבאק: אבל אין לי זמן לזה! - האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן