נכס דיגיטלי – האמת על הכנסה פסיבית באינטרנט

נכס דיגיטלי

זה נדמה שכל כניסה לאינטרנט מציפה אותנו בפרסומות להכנסה פסיבית באינטרנט. מכל מקום צץ לנו איזה קורס דיגיטלי שילמד אותנו להרוויח כסף באינטרנט. יש הצפה כל כך גדולה, שאנשים פשוט כבר מפסיקים להאמין לזה. העניין הוא שהכנסה פסיבית באמצעות נכסים דיגיטליים היא אפשרית בהחלט. זה פשוט לא קסום ומהיר כמו שמנסים למכור לנו. אז לא, זאת לא עוד כתבה שתשכנע אתכם לקנות קורס דיגיטלי כזה או אחר שישנה את חייכם ותהפכו למיליונרים. אלא הסבר פשוט על מה זה נכס דיגיטלי ואיך באמת מרוויחים ממנו כסף.

 

אז האם באמת יש הכנסה פסיבית באינטרנט?

כן, בהחלט. הכנסה פסיבית באמצעות נכס דיגיטלי זה משהו קיים ואמיתי. אפשר להרוויח כסף דרך האינטרנט גם באופן אקטיבי וגם באופן פסיבי. יש המון דרכים. אבל, זה משהו שלוקח זמן לייצר ולהכין עד שרואים ממנו רווח. זה תהליך ארוך שיכול לקחת זמן במיוחד אם אין ידע או ניסיון בתחום. כדי להצליח באמת יש ללמוד ולהבין בתחומים רבים נוספים כגון מילות חיפוש, שיווק באינטרנט, כתיבה שיווקית ועוד שלל תחומים משיקים.

כפי שניתן להבין, הכנסה פסיבית דרך האינטרנט, היא לרוב לא ממש פסיבית. נדרש הרבה מאוד זמן כדי להקים התשתיות להכנסות הפסיביות מהנכס הדיגיטלי שלנו. בזמן הזה, סביר מאוד להניח שנעבוד הרבה מאוד אך נרוויח מעט מאוד. גם לאחר שמתחילים להרוויח, יש להמשיך ולתחזק את הנכס הדיגיטלי אחרת הוא יהפוך ללא רלוונטי.

הכנסה פסיבית באינטרנט מנכס דיגיטילי:

  • זה ממש לא 10 דקות עבודה (במיוחד לא בהתחלה)
  • זה לא כסף שזורם בלי שום מאמץ, לוקח זמן לבנות נכס דיגיטלי
  • דורשת הרבה למידה מעמיקה של התחום ותחומים משיקים
  • מצריכה תחזוקה שוטפת כדי שההכנסה תמשיך להיכנס
  • לרוב הנכסים הדיגיטליים אינם באמת פסיביים אלא דורשים הוספת תוכן מתמדת כדי שיישארו רלוונטיים

 

רוצים את שני הפרקים הראשונים לקורס מהכנסה אקטיבית לפסיבית מתנה?? לחצו כאן!

מה זה נכס דיגיטלי

 

נכס דיגיטלי הוא בעצם מעין נדל"ן אינטרנטי. קחו למשל אתרים מוכרים בארץ כמו Ynet או סלונה. לאתרים הללו יש עשרות אלפי כניסות כל יום והם מייצרים הכנסה לבעליהן. כמובן, שנדרש לעבוד ולעדכן כל הזמן את התוכן באתר כך שהוא ימשיך להיות רלוונטי ומעניין. אך עדיין, יש כאן פיסת נדל"ן אינטרנטי מאוד מרכזית שאנשים מגיעים אליה כל הזמן.

 

סוגי נכסים דיגיטליים

ישנם סוגים רבים של נכסים דיגיטליים וכל אחד מהם הוא עולם ומלואו ודורש התמחות ספיציפית באותו סוג תוכן.

  • אתר אינטרנט – אתר עם הרבה כניסות ותכנים שמעניינים את הקהל
  • בלוג – בלוג בתחום ספיציפי שמעניין את קהל היעד לרוב יכול לייצר הכנסה נוספת
  • עמוד פייסבוק – כמו עמוד הצנרת המוכר או עמודים רבים ופופלאריים
  • קבוצת פייסבוק – יש קבוצות פייסבוק רבות כמו אבא פגום, אמהות מבשלות ביחד שמרוויחות מהנכס הדיגיטילי. הרעיון לפוסט הזה הגיע עקב בקשה בקבוצת הפייסבוק שלי.
  • אינסטגרםאומרים שקיילי ג'נר, המיליארדרית הצעירה בעולם הרוויחה הרבה מכספה בזכות אינסטגרם.
  • ערוץ יוטוב – כשמגיעים למספר גבוה של צפיות, יוטוב מתחילה לשלם לכם כסף על העלאת תכנים
  • חשבון טוויטר – חשבון טוויטר עם המון עוקבים יכול לשנות את העולם. רק תראו מה טראמפ עושה מחשבון הטוויטר שלו
  • חנות אינטרנטית – במקום לרכוש נדל"ן פיזי ומלאי ולהתחיל לקנות באינטרנט, מקימים אתר או חנות ומוכרים מוצרים משם
  • רשימת תפוצה – שיווק באינטרנט לא מת, אנשים כיום עדיין קוראים מיילים וניתן להרוויח מכך כסף
  • קבוצות ווטסאפ – תחום חדש שמתפתח של קבוצות ווטסאפ שניתן להרוויח מהן
  • קורס דיגיטלי – יצירת קורס דיגיטלי, בכל תחום בערך יכול להוות עבורנו נכס דיגיטלי
  • ספר דיגיטלי – אם פעם כדי להיות סופר היה צריך למצוא מוציא לאור, היום כל אחד יכול להוציא ספר דיגיטלי לכל העולם

אני בטוחה שיש עוד סוגי נכסים דיגיטליים רבים שאני פשוט לא מכירה או שכחתי. בקטנה. זה תחום שמשתנה ומתפתח כל הזמן. העקרונות שאדבר עליהם בהמשך יהיו זהים עבור כל הנכסים הדיגיטליים באשר הם.

נכס דיגיטלי
היום יותר מבעבר, קל לייצר נדל"ן אינטרנטי מהסמארטפון

הדבר היחיד שחשוב בנכס דיגיטילי

 

המשותף לכל הנכסים הדיגיטליים באשר הם הוא שכולם צריכים דבר אחד עיקרי: קהל. ללא תנועה של קהל הנכס הדיגיטלי שלי לא שווה כלום. זה הדבר הכי חשוב והכי קשה לעשות. תחשבו על זה לרגע, יש היום כמויות של מידע. התחרות על תשומת הלב של אנשים באינטרנט היא בלתי נתפסת.

לכן, גם אם יש לנו את הנכס הדיגיטלי הכי טוב בעולם, הסרטונים הכי מושקעים, הכתבות הכי פרקטיות או התמונות הכי יפות באינסטגרם, לא נרוויח מזה שקל אם אין קהל. ככל שיותר אנשים מכירים אותנו, אוהבים אותנו וצורכים את התוכן שאנחנו מייצרים בנכס הדיגיטלי שלנו, כך אנחנו יכולים להרוויח יותר. זאת משוואה די פשוטה – יותר קהל = יותר כסף.

תחשבו על זה כמו נכס פיזי. קיוסק שמוכר קפה, סנדוויצ'ים וממתקים בתחנת רכבת עמוסה ימכור הרבה יותר מקיוסק שנמצא באיזה פרבר מנומנם. למה? בגלל שבתחנת הרכבת יש כמות גבוהה של אנשים שכל הזמן עוברים ליד הקיוסק ונחשפים אליו. בעולם האינטרנטי חשיפה זה הכל. אם יש לכם חשיפה ויש לכם קהל תרוויחו כסף, אם לא אז לא.

הכנסה פסיבית מהאינטרנט
הנכס הדיגיטלי שלכם לא שווה כלום אם לא מגיעים אליו אנשים

איך להביא קהל לנכס דיגיטילי

כדי להביא קהל ולייצר חשיפה לנכס הדיגיטילי יש שתי דרכים עיקריות :

אורגני – חשיפה אורגנית היא כמו ה"פה לאוזן" של פעם. זה יכול להיות שאנשים אוהבים את התכנים שלכם וממליצים עליהם. זה יכול להיות שגוגל עולה על זה שאנשים אוהבים את מה שיצרתם וידרג אתכם גבוה בתוצאות חיפוש. יכול להיות שיהיה לכם תוכן שיהפוך ויראלי ויזכה לחשיפה אדירה. או שפשוט מישהו אחר שמשפיע ימליץ על התוכן שלכם (אתר חדשות, מוביל דעה ברשת, סלבריטאי, עיתון וכדומה).

בתשלום – סוג השני של חשיפה לקהל היא על ידי פרסום בתשלום, כמו לקנות מודעה בעיתון של פעם. ניתן היום לשלם בערך לכל מי שתרצו תמורת חשיפה או קישור לנכס הדיגיטילי שלכם. החל מפרסום בפייסבוק וגוגל ועד פרסום כתבת תדמית בעיתונים הגדולים והמוכרים בארץ. פשוט משלמים לנכסים דיגיטליים אחרים כדי שיפנו לנכס הדיגיטלי שלנו.

איזה סוג עדיף? זה תלוי. חשיפה אורגנית לוקחת הרבה מאוד זמן ועבודה, אך היא גם לרוב נשארת יותר לאורך זמן. יתרון נוסף של חשיפה אורגנית זה העובדה שזה בחינם. חשיפה בתשלום עולה כסף אך היא מהירה ומיידית. ניתן לראות תוצאות מרגע הפרסום. אך מצד שני, ברגע שתפסיקו לשלם ולפרסם, גם החשיפה שלכם תרד. אישית אני משתמשת בחשיפה אורגנית בלבד, אך לרוב מומלץ להשתמש בשילוב של השניים כדי להשיג תוצאות מקסימליות.

הכנסה פסיבית מהאינטרנט
הרשתות החברתיות הן לא רק מקום לבזבז זמן אלא גם אפשרות להרוויח כסף

איך מייצרים הכנסה פסיבית מנכס דיגיטילי?

 

נניח ויש לי עמוד אינסטגרם עם הרבה עוקבים, יש לי המון צפיות ביוטוב ויש לי המון לייקים בעמוד הפייסבוק. איך בדיוק מרוויחים מזה כסף? יש בעיקרון 3 דרכים עיקריות להרוויח כסף מנכסים דיגיטליים:

הכנסה פסיבית מנכס דיגיטילי על ידי פרסומות

הכנסת פרסומות לנכס הדיגיטלי זאת אולי הדרך הכי מוכרת להרוויח מנכס דיגיטלי. כפי שניתן לראות גם באתר הזה יש פרסומות של גוגל אדסנס שבעיקר מכסה את הוצאות התפעול של האתר.

סוג הפרסומת משתנה בהתאם לפלטפורמה של הנכס הדיגיטלי. ניקח למשל נישה של איפור:

  •  אתר ממש מצליח של איפור יוכל להשיג פרסום קבוע של אחת מחברות האיפור / מאפרת שיהיה באתר תמורת תשלום חודשי.
  • קבוצת פייסבוק יכולה לספק במה בתשלום ליצרני איפור לספר על המוצר החדש שלהם
  • ערוץ יוטוב יכול לקבל כסף עבור סרטון הדגמה של מוצר איפור חדש
  • בעלת פרופיל אינסטגרם עם הרבה עוקבים תוכל לקבל כסף עבור תמונה עם איפור של חברה מסויימת

כפי שרואים, ניתן לקבל כסף עבור פרסום במגוון דרכים בהתאם לפלטפורמה בה ייצרנו את הנכס הדיגיטלי. בסוף, אם יש מוצרים או מותגים שאתם עובדים איתם באופן שוטף בנכס הדיגיטלי שלכם ניתן לפנות לחברה שמייצרת אותם ולבקש כסף על הפרסום שלהם. גם כאן, ככל שיהיה לכם יותר קהל התשלום שתקבלו יהיה גבוה יותר.

 

הכנסה פסיבית מנכס דיגיטילי על ידי שיווק שותפים

בפרסומות אנחנו מקבלים כסף עבור חשיפה של הקהל שלנו למוצר מסוים. בשיווק שותפים אנחנו נקבל כסף עבור פעולה כלשהי שהקהל שלנו יבצע. לעיתים נקבל כסף עבור הרשמה של הקהל שלנו לקבוצה אחרת (לידים, בשפה המקצועית) ולעיתים נקבל כסף רק אם מישהו שהגיע דרכנו רכש מוצר כלשהו.

שיווק שותפים זאת דרך לקבל תשלום עבור המלצות על מוצרים אחרים. הרעיון בבסיס הוא שאם יש מוצר כלשהו שאתם אוהבים, אתם תמליצו עליו לקהל שלכם. אם מישהו מהקהל שלכם קונה אתם תקבלו על כך עמלה. לבעלי העסקים זה חוסך כסף על פרסום ולבעלי נכסים דיגיטליים זה מייצר הכנסה נוספת.

ההמלצה יכולה להתבצע על ידי קישור ייעודי, קוד קופון או כל דרך שיכולה לזהות את האנשים שהגיעו בעקבות המלצתכם ולפצות אתכם בהתאם. בואו ניקח נכס דיגיטלי בתחום הגינון. נניח ויש חנות באינטרנט שאתם קונים בה מוצרים לגינה, יש בה מוצרים איכותיים ומחיר טוב. ניתן לפנות לחנות ולבקש ליצור איתם שיתוף פעולה. למשל, קוד קופון ל-10% הנחה ייחודי לקהל שלכם ושאתם תקבלו 5% מכל מכירה.

כך שבעלי הנכס הדיגיטלי לגינון יכול:

  • לכתוב על כך פוסט באתר ולמה הוא כל כך אוהב את החנות הזאת
  • לצלם את עצמו לאינסטגרם עם המוצרים לחנות ולפרסם את הקוד קופון בצירוף שם החנות
  • להעלות סרטון על המוצרים שקנה בחנות, או שלכם או משתמש בגינה במוצרים שקנה ולהוסיף את קוד הקופון לסרטון
  • להפיץ בקבוצת הפייסבוק שלו בנושא גינון שהשגתם הנחה למוצרים שישביחו את הגינה וצרפו את קוד הקופון

בסופו של דבר, יש אינספור דרכים ורעיונות. הכל תלוי בפלטפורמה של הנכס הדיגיטלי שלכם ובשיתופי הפעולה שתצרו. יש גם רשתות שיווק שותפים שמציעות לכם כל הזמן מוצרים לשיווק בהתאם לנישה שלכם. אישית, אני פחות אוהבת את הגישה הזאת. כי אז יוצא שאנחנו משווקים מוצרים שאנחנו בכלל לא מכירים ולא בהכרח ממליצים עליהם באמת. בעיני זה איבוד אמינות ולא מכבד את הקהל שלכם. לכן, עדיף להישאר עם מוצרים שאתם באמת ובתמים ממליצים עליהם וכנראה הייתם עושים זאת גם בחינם.

נכס דיגיטלי
תמצאו משהו שאתם אוהבים ותמליצו עליו לקהל הוירטואלי שלכם

הכנסה פסיבית מנכס דיגיטילי על ידי מכירת מוצרים ושירותים

הדרך האחרונה להרוויח מנכס דיגיטלי היא על ידי מכירת מוצרים באמצעות הנכס הדיגיטלי שלכם. יש כיום עשרות דרכים להקים חנויות דיגיטליות באמזון, איביי, שופיפיי וכדומה. כלומר להקים חנות וירטואלית שתמכור מוצרים פיזיים. ניתן גם לייצר מוצרים דיגיטליים כגון קורסים וספרים ולמכור אותם וגם למכור שירותי ליווי וייעוץ.

למשל, דיאטנית שמתמחה בתזונה טבעונית יכולה:

  • ליצור ספר דיגיטלי שבו יש מתכונים טבעוניים מזינים לכל המשפחה
  • ליצור קורס דיגיטלי על הדברים שחשוב לעשות במעבר לטבעונות
  • למכור שירותי ליווי וייעוץ מקצועי שלה כדיאטנית
  • לייבא ולמכור מוצרים משלימים כגון תוספי תזונה, מאכלים טבעוניים, ממתקים טבעוניים וכדומה

 

בעצם הדיאטנית משתמשת בנכס הדיגיטלי שלה לייצר לעצמה עוד פרנסה כדיאטנית בנוסף להכנסה פסיבית ממוצרים. היא יכולה למכור מוצרים שלה או מוצרים של אחרים שרלוונטיים לקהל שלה. כך, גם אם היא בחופשה ולא מקבלת לקוחות הוא תוכל להמשיך לקבל הכנסה מהנכס הדיגיטילי שלה.

 

רוצים את שני הפרקים הראשונים לקורס מהכנסה אקטיבית לפסיבית מתנה?? לחצו כאן!

הכנסה פסיבית

 

רכישת נכס דיגיטלי ליצירת הכנסה פסיבית או מכירת נכס דיגיטלי לאקזיט

 

לפעמים אנחנו צריכים קצת עזרה כדי להקים את הנכס, או שפשוט לא רוצים להתחיל מאפס אלא לקבל כבר נכס קיים שעובד ומרוויח עם קהל. יכול להיות שהקמנו נכס דיגיטלי עם קהל אבל החלטנו לעבור לתחום אחר או שלא הצלחנו לייצר ממנו כסף. כמו בכל תחום כמעט שמתגלגל בו לא מעט כסף, יש צורך בגורם שלישי שיתווך בעסקאות גדולות.

אם אתם מתכננים למכור את העסק הדיגיטלי שלכם שווה לכם ממש להכיר את אנטולי (טוליק) איידלמן שמי שמכיר הבעלים של קהילת החשדניסטים ודוד פופוביץ הבעלים של קהילת המסחר הדיגיטלי הגדולה כיום שהקימו בשלהי 2020 את המותג Trust The Brokers שהיא סוכנות תיווך לקניית והשכרת נכסים דיגיטליים.

נכס דיגיטלי למכירה
תוכלו בקלות לקנות נכס דיגיטלי קיים או לעשות אקזיט על הנכס שלכם


שווה לבקר באתר שלהם שבו מוצגים גם הרבה נכסים דיגיטליים החל מעמודי אינסטגרם ופייסבוק וכולל עסקים של מיליוני דולרים וחברות למכירה בתחום הדיגיטל. משיחה שלי איתם נחשפתי לעולם מטורף בתחום הזה ונכסים מדהימים שהם מטפלים בהם, ומה שדוד וטוליק סיפרו שמה שהם עושים זה להתאים סיר ומכסה ולעזור לגשר על הפערים של החשש בין הקונה למוכר , טוליק אוהב להגיד "שיש עסקה מתאימה המחיר הוא לא הבעיה בסופו של דבר וזה נסגר בתיווך שלנו במשא ומתן בין הקונה והמוכר".

העסקים איתם הם מתעסקים נכון לכתיבת שורות אלה הם מעל 100,000 ש"ח לפחות ועמלת התיווך היא 15% במידה שיש מכירה כאשר החוזה בינם לבין בעל הנכס תמיד בבלעדיות לחצי שנה קדימה. כך שאם אתם רוצים רק להשקיע בלהקים את הנכס ואז למכור אותו לעשות אקזיט או פשוט לקצר תהליכים לנכס דיגיטלי שמייצר הכנסה פסיבית, זה לגמרי אפשרי בזכותם. 

למי שרוצה לקנות או למכור את הנכס שלו מוזמן לבקר בקהילה התוססת שלהם בפייסבוק ניתן שם לפרסם נכסים ללא עלות וגם להצטרף לקבוצות הווצאפ שלהם ולהיחשף לעולם שלם של מסחר תוסס בנכסים דיגיטליים. הקהילה עצמה מאוד מלמדת ותוכלו גם ללמוד מה מחפשים קונים לנכסים דיגיטליים וכיצד ליישם זאת בנכס הדיגיטלי שלכם. 

לסיכום הכנסה פסיבית ממוצרים דיגיטליים

 

אם תוך כדי שקראתם את הפוסט הזה הכל נשמע לכם הגיוני, אבל נראה לכם שזה לוקח הרבה זמן וידע. אז אתם צודקים. נכס דיגיטילי יכול להכניס הכנסה פסיבית באמת רק לאחר עבודה ארוכה ועקבית. לוקח זמן לבנות את התשתית הזאת והכי חשוב להשיג את הקהל שמתעניין בתכנים שלכם. ברגע שיהיה לכם קהל, כל מוצר שתעלו, כל שיווק שתעשו או פרסומת ירוויחו לכם כסף מאוד בקלות.

חשוב להבין שגם אחרי שיצרתם את התשתית והשגתם את הקהל, לרוב יש להמשיך לתחזק את הנכס הדיגיטילי. אם לא אמשיך להעלות תכנים לאתר הזה סביר להניח שמספר הכניסות לאתר ירד. אם כוכב יוטוב יפסיק להעלות סרטונים מספר הצפיות בערוץ שלו ירד ואם כוכבנית אינסטגרם תפסיק להעלות תמונות מספר העוקבים שלה ירד עם הזמן.

נכס דיגיטלי
הנדל"ן האינטרנטי שלכם יכול עם הזמן להיות מקור הכנסה נוסף

לכן חשוב להבין שיצירת נכס דיגיטלי אומר להקים עסק דיגיטלי לכל דבר. יש להשקיע ולטפח את העסק, להשקיע בפרסום ולצפות לכך שבהתחלה נרוויח מעט מאוד אם בכלל. אז ההמלצה שלי, אם הכיוון שלכם הוא נכס דיגיטלי, לכו על משהו שאתם אוהבים. משהו שיש לכם תשוקה עצומה אליו והייתם עושים גם בחינם. לבנות את הנכס כמו שצריך ייקח לא מעט זמן ויש המון מה ללמוד בדרך. אם יש לכם תשוקה לתחום זה יהיה לכם קל ואפילו כיף ותוכלו לקצר תהליכים על ידי רכישת נכס מוכן בתחום שלכם. אם אתם נכנסים לזה רק בשביל הכסף זה יהיה תהליך ארוך ומתיש וסיכויי ההצלחה שלכם יקטנו משמעותית. ניתן לקצר תהליכים ולשלם לאחרים כך שיתפעלו עבורכם את הנכס הדיגיטלי. זה מומלץ לעשות רק אם יש לכם כסף לסכן ואתם מוכנים לכך שיש סיכוי שזה לא יצליח / ייקח הרבה זמן להצליח.

אם יש לכם כבר נכס דיגיטלי עם קהל קיים, אז את השלב הכי קשה כבר ביצעתם. עכשיו רק תחליטו איזה מהדרכים אתם מיישמים כדי להרוויח מהנכס שלכם. אפשר לנסות רק אחת, אפשר לנסות את כולם ואפשר לברר עם הקהל שלכם מה הם היו רוצים לקבל מכם. כך או כך, אין סיבה שלא למנף אותו לטובתכם ולטובת הקהל שלכם. אם אתם לא רוצים להתעסק בנכס דיגיטילי שלכם יותר תוכלו לכל הפחות למכור אותו ברווח.

 

מקווה שנהניתם מהסקירה האובייקטיבית על הכנסה פסיבית מנכסים דיגיטליים ושזה לא הוריד לכם את החשק לנכס דיגיטלי משלכם. לדעתי נכס דיגיטלי זה משהו שהוא חובה בעידן של ימינו. מהווה גיוון בהכנסות ומאפשר לנו להיות משפיעים בתחום שמעניין אותנו. אז מה הנכס הדיגיטלי העדיף עליכם?

9 מחשבות על “נכס דיגיטלי – האמת על הכנסה פסיבית באינטרנט”

  1. פינגבאק: הכנסה פסיבית - כל מה שאתם באמת צריכים לדעת - האופטימית

  2. פינגבאק: 5 בחירות כלכליות שכדאי לכם לבחור בהן - האופטימית

  3. פינגבאק: פודקאסט כלכלה - 10 הפודקאסטים האהובים עליי - האופטימית

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן