5 בחירות כלכליות שכדאי לכם לבחור בהן

בחירות כלכליות

בניחוח הבחירות החלטתי לכתוב פוסט על הבחירות שאשכרה משפיעות על החיים שלנו. בחירות הכלכליות. במקום להתמקד בבחירות שככל הנראה כל מה שיקבעו זה איזה פוליטיקאים יככבו במהדורות החדשות ב-4 שנים הקרובות, עדיף להתמקד בבחירות הכלכליות שישפיעו עלינו ברמה האישית בעשורים הבאים בחיינו.

בניגוד לגישה הדטרמיניסטית שקובעת שהמצב הכלכלי שאליו נולדנו יקבע את המצב הכלכלי שלנו, אני מאמינה בגישה אופטימית יותר. אני מאמינה שבאמצעות בחירות כלכליות נכונות יכולות לחלוטין לתרום לניידות החברתית שלנו ולשפר את המצב הכלכלי שלנו. בסוף, הכל תלוי בבחירות שלנו, ואם תבחרו נכון תוכלו לדאוג להווה ולעתיד הכלכלי שלכם בקלות.

 

1. לימוד ויישום על כסף

 

לפני כמה שנים בודדות, אני בעצמי לא ידעתי מהי הריבית במשק, מה זאת מניה ואיך בכלל משקיעים בנדל"ן או שוק ההון. להתחיל ללמוד על עולם הכסף, הייתה ללא ספק הבחירה הכלכלית הכי טובה שעשיתי. כמובן שלימודים ללא יישום אינם שווים דבר, לכן אדגיש ואומר שהיישום הוא החלק החשוב ביותר בתהליך. כמה בנקאים, כלכלכנים, יועצים פיננסיים למיניהם אתם מכירים אך הם אינם עשירים? ידע בלבד אינו ערובה להצלחה. הדבר היחיד שמשנה זה יישום.

אתם יכולים להיות פרופסור להשקעות, אך אם מעולם לא תשקיעו שקל מכספכם, לא תשפרו את מצבכם הכלכלי. לכן, הבחירה הכלכלית הכי חשובה היא ללמוד וליישם את עולם הכסף. תקראו, תלמדו, תתייעצו, תשאלו אבל תיישמו את מה שאתם לומדים ותלמדו מטעויות. כיום לא מלמדים אותנו על כסף אך יש לא מעט מקומות שאפשר ללכת וללמוד באופן עצמאי. תשקיעו בעצמכם ותלמדו את העולם הפיננסי, כי בסופו של דבר הוא משפיע כמעט על כל התחומים האחרים שיש בחיים.

רוב האנשים מעדיפים לחיות בבורות פיננסית ומתעלמים מההשפעות הללו על חייהם. הבעיה היא שכמו עם החוק, אי ידיעה אינה פוטרת מעונש. גם אם מישהו לא יודע שלא כדאי לבנות על הפנסיה, לא יגרום לו לקבל פנסיה גדולה יותר בגיל מבוגר. לכן, השקיעו בלבחור נכון את הבחירות הכלכליות שלכם והתמידו בהן. היופי הוא, שככל שתתחילו מוקדם יותר ובגיל צעיר יותר כך תוכלו להרוויח יותר מהידע הפיננסי ויישומו.

בחירות כלכליות
תשקיעו בידע פיננסי ויישומו מגיל צעיר, זה רק יעשה לכם טוב

 

2. בחירת בני זוג

 

כיום כששואלים אותי מה ההשקעה הטובה ביותר שעשיתי, אני אומרת בן הזוג שלי. לאחר כמעט 8 שנים ביחד, ברור לי כמה התמיכה שלו והגישה שלו עזרו לי להגיע לאן שאני נמצאת היום. כיום, הוא זה שאני פונה אליו ראשונה להתייעצות בנושאים פיננסיים ואנחנו מקבלים החלטות ביחד. זה לא תמיד היה קל ולקח לא מעט זמן להכניס את בן הזוג לעולם הפיננסי, אך זה בהחלט היה משתלם. זה גרם לכך שביחד קיבלנו המון החלטות כלכליות יותר כגון :

  • חתונה צנועה שלא הכניסה אותנו לחובות
  • אחוז חיסכון גבוה (בין 50%-60% חודשי)
  • השקעות משותפות רבות
  • קבלת ציוד / רכישת ציוד יד שניה כשצריך במקום לקנות חדש
  • התייעצות ושיחה פתוחה באופן שוטף על כל הנושאים הפיננסיים
בחירות כלכליות
ההשקעה הכי טובה שעשיתי היה השיחות עם בן הזוג על כסף ורתימתו למטרות כלכליות משותפות

כשבוחרים בני זוג, כדאי לבחון גם התאמה של חיים משותפים מבחינה כלכלית. בסוף, אם אתם מחושבים כלכלית, חוסכים ומשקיעים אך בני הזוג שלכם מבזבזים ללא היכר לא תוכלו לצבור חוסן פיננסי. נסו לרתום את בן הזוג לגישה כלכלית בריאה יותר ומטרות משותפות. נסו לעשות דייט כלכלי עם בני הזוג ולוודא שבתור התחלה לפחות ניתן לשוחח בחופשיות על הנושא הפיננסי ולעשות את תוכנית 7 השלבים אם יש צורך. בני זוג שאינם משתפים אחד את השני בנושאים כלכליים, מסתירים או מתחמקים יקשו מאוד על בניית עתיד כלכלי טוב (לפחות בפרק א).

 

3. בחירת אחוז חיסכון

 

הבחירה הכי בעייתית היא לא להגדיר אחוז חיסכון כלל. לצערי, זאת הבחירה של רוב האנשים. אם אין לכם חיסכון קבוע, אתם במקרה הטוב תחיו במסגרת גבול היכולת שלכם אך תהיו תלויים בעבודה כל ימי חייכם. במקרה הרע, תיתקלו בהוצאה גדולה פתאומית ולא יהיה לכם איך להתמודד. כאשר יש לכם חיסכון קבוע, השקעות קבועות וכמובן גם קרן חירום, יהיה קשה לערער את החוסן הכלכלי שלכם.

בחרו אחוז חיסכון קבוע, שאוטומטית יילך לקופת חיסכון קבועה. כסף שאתם מרוויחים ומראש תדאגו לא לראות אותו בעובר ושב, אלא לייעד אותו למטרות שלכם. אחר כך תוכלו להחליט מה לעשות עם הכסף. אך הבחירה הכי חשובה היא הסכום שנחסך באופן אוטומטי. היופי בשיטה הזאת, היא שהיא מכריחה אתכם להתרגל מראש לחיות על פחות מההכנסות שלכם ולחסוך. פשוט, כי ברגע ששמים את הכסף בצד לחיסכון יש לנו פחות נטייה לגעת בו. אם תתרגלו לחיות באופן קבוע מתחת לרמת ההכנסות שלכם תוכלו להגיע להרבה יותר בעתיד. ככל שאחוז החיסכון שלכם גדול יותר, כך תגיעו למטרות הכלכליות שלכם מהר יותר.

בחירות כלכליות
אחוז החיסכון החודשי הוא בין הבחירות הכלכליות החשובות ביותר

אחד הטיפים שאני הכי אוהבת לגבי אחוז החיסכון הוא הגדרתו גם על הכנסות עתידיות. כלומר, הגדירו מראש כמה תשימו בצד מכל הכנסה שתהיה בעתיד (העלאה, מתנה, בונוס וכדומה). כך, כל פעם שתהיה הכנסה נוספת גם החסכונות והנכסים שלכם יגדלו וגם רמת החיים שלכם תעלה ותוכלו ליהנות מתוספת ההכנסה הזו. הטיפ הזה עוזר מאוד להגדיל את ההון האישי וההשקעות ברמות שקשה להסביר מראש. תנסו ותגלו בעצמכם 🙂

 

4. בחירה במקור הכנסה יחיד לעומת מספר מקורות הכנסה

 

אחת הבחירות הכי בעייתיות מבחינה כלכלית היא בחירה ותלות במקור הכנסה יחיד בלבד. אנשים רבים מתייחסים להכנסה מתלוש המשכורת כהכנסה היחידה שהם צריכים. הבעיה היא שמקור הכנסה אחד יכול להוות סכנה כלכלית גדולה. סיפרתי כבר בעבר איך בוקר אחד פיטרו אותי ובאותו הצהריים גם את בן זוגי. במקרה, זה קרה גם בדיוק בתקופה בו לשכת התעסוקה הייתה בשביתה במשך כמעט חודשיים. אך מכיוון שדאגנו מראש למקורות הכנסה נוספים, זה לא היה אירוע טראומטי כלל עבורנו.

זה לא שאני חושבת שמה שקרה לי ולבן הזוג שלי יכול לקרות לכל אחד, זה לא בדיוק תרחיש שכיח. אבל דברים יכולים לקרות ולהשתנות כל הזמן. לגרום לכל חיינו הכלכליים להיות תלויים במקור הכנסה יחיד זה לשים את עצמנו בסכנה כלכלית. דאגו להשלמת הכנסה, מקורות הכנסה פסיביים ואולי תשאבו השראה מהאנשים שהגיעו לעצמאות כלכלית ליצירת הכנסות נוספות.

בחירות כלכליות
דאגו שההכנסה שלכם תגיע ממקורות מגוונים ולא מקור יחיד

 

5. בחירת ההשקעות שלכם

 

רבים בוחרים לא להשקיע כלל, למרות שבמציאות של היום מסוכן יותר לא להשקיע. הבחירה לטמון את הראש בחול ולא להסתכן כלל יוצרת לנו סיכונים גדולים הרבה יותר בעתיד. הבחירה של ללמוד וליישם רלוונטית מאוד לעולם ההשקעות. הבחירה הכלכלית הכי טובה שאתם יכולים להחליט לגבי חייכם היא ללמוד להשקיע בתבונה ולהרוויח מהכוח העצום של ריבית דריבית לאורך השנים. השקעות גם יכולות לעזור לכם להגדיל את ההון האישי ולייצר מקורות הכנסה פסיביים.

מעבר לכך, גם אם בחרתם להשקיע יש משמעות גדולה להשקעות שבחרתם לבצע. האם הם התבצעו בהתאם לסיבולת הסיכון שלכם? האם השקעתם הכל בתחום אחד או שדאגתם לפיזור השקעות וצמצום סיכונים? האם ההשקעות תואמות את הצרכים שלכם או שהלכתם על טיפ מאיזה "מומחה" פיננסי כזה או אחר?

בחירות כלכליות
דאגו להקים תיק השקעות מפוזר עם רמת סיכון מותאמת שיגדיל את ההון שלכם

לסיכום בחירות כלכליות

 

במקום לבחור רק איזה פתק לשים בקלפי, בחרו וקבלו את ההחלטות שישפיעו ישירות על העתיד הכלכלי שלכם. דאגו לבחור את הבחירות הנכונות שיבטיחו לכם שקט וביטחון כלכלי עכשיו ובעתיד.

  1. בחרו ללמוד וליישם את הידע הפיננסי שלכם
  2. בחרו בני זוג שמשתפים איתכם פעולה בנושא הפיננסי ופתוחים לדבר על הנושא
  3. בחרו אחוז חיסכון קבוע והקפידו עליו גם לגבי הכנסות עתידות
  4. בחרו לייצר מקורות הכנסה נוספים ולהקטין את התלות בתלוש משכורת יחיד
  5. בחרו להשקיע בתבונה, לאחר מחקר והבנת הסיכונים ויצירת פיזור השקעות מתאים

 

אם תקפידו לבחור את הבחירות הללו, תייצרו לעצמכם חוסן פיננסי גבוה. תהיו מוכנים למקרי חירום, תוכלו לחיות טוב בגיל הפנסיה ולדאוג לעצמכם ולילדים.

אז מה הבחירה הכלכלית הכי חשובה בעיניכם?

 

את קורס ההשקעה הראשונה שלי כבר הכרתם?

קורס ההשקעה הראשונה שלי הוא בחירה כלכלית שאני ממליצה עליה בחום. השקעתי זמן רב כדי להכין קורס שיעזור לאנשים להתגבר על הפחדים ולהתחיל להשקיע. הקורס מספק את כל הידע הבסיסי הנחוץ כדי להתחיל להשקיע ואף עוזר לך לבנות תכנית השקעות אישית כדי להגיע להישגים כלכליים ולגרום לכסף שלך לעבוד בשבילך!

פרטים על קורס ההשקעה הראשונה לי כאן.

25% הנחה לגולשי האתר בעזרת קוד קופון website

ההשקעה הראשונה שלי

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Scroll to Top

שמעת על כך שאפשר בעזרת מדדים להשקיע בקלות ולעשות "שגר ושכח"?

רצית לפתוח תיק השקעות אבל לא ידעת בדיוק מה לעשות ומה לקנות ולא היה לך עם מי להתייעץ?

זאת בדיוק הסדנא עבורך! מזמינה אותך להצטרף אליי לסדנא שבה נבנה ביחד ונמצא את התיק השקעות המותאם במיוחד עבורך. 

דילוג לתוכן